sommar
Porschen stals och efter bara några minuter kraschade den in i en kommunbilFoto: Polisens förundersökningsmaterial

Så planerades porscherånet

Material från Polisens förundersökningsprotokoll visar hur de fyra ungdomarna planerade att slå till mot just porscheägaren i Sigtuna.

marstakalaset_artikel

Det var ingen slump att porscheägaren i Sigtuna blev utsatt för rånet på morgonen 29:e augusti när han skulle till jobbet. Polisen har kartlagt de fyra misstänkas telefoner och där framgår att de sökt på det aktuella registreringsnumret samt adressen där den står och vem som äger den.

Redan vid 5.30-tiden på morgonen kopplar en av telefonerna upp sig på McDonalds Wifi. Strax efter klockan 8 på morgonen får de napp på den aktuella fordonsägaren och de tar bland annat hjälp av Transportstyrelsens tjänst samt andra sidor på internet för att ta reda på vart ägaren bor.

Polisen har kartlagt de misstänktas väg från Väsby till Sigtuna, det rör sig i delar av västra Sigtuna kort före händelsen.

Vid 8-tiden ska målsäganden sätta sig i bilen för att åka iväg till frisören inne i Sigtuna. Han tar av rattlåset, sätter i nyckeln i tändningen och då hör han en röst ”Kliv ur bilen” samtidigt som en kille står ca 2 meter bakom honom med pistolen riktad mot honom. I förhör har målsäganden berättat att ”killen såg nervös ut”, han ville därför inte stöka till det för att få honom att göra nått impulsivt. Så han la sig på marken och de tog bilen samtidigt som han låg kvar i 3-4 minuter innan han vågade sig ut på gatan där grannar mötte upp.
– Det var jävligt läskigt, sa han i förhöret.

I de inledande förhören nekade samtliga fyra inblandning i händelsen men senare har en erkänt och tagit på sig skulden. Enligt erkännanden ska han agerat ensam. Det finns dock vittnesuppgifter som styrker uppgifterna om att två personer rånat mannen på porschen, direkt efter kraschen hoppade två in i en bil med två andra. De körde från brottsplatsen men återvände och därefter tog en brandman bilnycklarna varpå allmänhet hjälpte till att ”vakta” de fyra ungdomarna.

Rättegången väntas äga rum denna vecka.

kontor_thaifong
sommar
colorama_april2
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
sommar_centrum
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
happyhomes_2019

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

nrh
colorama_april
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar