defacto_pan
Porschen stals och efter bara några minuter kraschade den in i en kommunbilFoto: Polisens förundersökningsmaterial

Så planerades porscherånet

Material från Polisens förundersökningsprotokoll visar hur de fyra ungdomarna planerade att slå till mot just porscheägaren i Sigtuna.

Det var ingen slump att porscheägaren i Sigtuna blev utsatt för rånet på morgonen 29:e augusti när han skulle till jobbet. Polisen har kartlagt de fyra misstänkas telefoner och där framgår att de sökt på det aktuella registreringsnumret samt adressen där den står och vem som äger den.

Redan vid 5.30-tiden på morgonen kopplar en av telefonerna upp sig på McDonalds Wifi. Strax efter klockan 8 på morgonen får de napp på den aktuella fordonsägaren och de tar bland annat hjälp av Transportstyrelsens tjänst samt andra sidor på internet för att ta reda på vart ägaren bor.

Polisen har kartlagt de misstänktas väg från Väsby till Sigtuna, det rör sig i delar av västra Sigtuna kort före händelsen.

Vid 8-tiden ska målsäganden sätta sig i bilen för att åka iväg till frisören inne i Sigtuna. Han tar av rattlåset, sätter i nyckeln i tändningen och då hör han en röst ”Kliv ur bilen” samtidigt som en kille står ca 2 meter bakom honom med pistolen riktad mot honom. I förhör har målsäganden berättat att ”killen såg nervös ut”, han ville därför inte stöka till det för att få honom att göra nått impulsivt. Så han la sig på marken och de tog bilen samtidigt som han låg kvar i 3-4 minuter innan han vågade sig ut på gatan där grannar mötte upp.
– Det var jävligt läskigt, sa han i förhöret.

I de inledande förhören nekade samtliga fyra inblandning i händelsen men senare har en erkänt och tagit på sig skulden. Enligt erkännanden ska han agerat ensam. Det finns dock vittnesuppgifter som styrker uppgifterna om att två personer rånat mannen på porschen, direkt efter kraschen hoppade två in i en bil med två andra. De körde från brottsplatsen men återvände och därefter tog en brandman bilnycklarna varpå allmänhet hjälpte till att ”vakta” de fyra ungdomarna.

Rättegången väntas äga rum denna vecka.

icavalsta_julbanner
sigtunavatten_standard
sigtuna_funkis

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

outsider
korpen_jan-feb

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

frisyr_december
regeringskaoset

V-ledaren: Katastrofal uppgörelse

Politik Vid lunchtid meddelande Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att hans parti kommer att rösta rött till den överenskommelse som träffats mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet. Något som lokale V-ledaren Niklas Andersson redan förespråkade i helgen.