bovard_sh
Porschen stals och efter bara några minuter kraschade den in i en kommunbilFoto: Polisens förundersökningsmaterial

Så planerades porscherånet

Material från Polisens förundersökningsprotokoll visar hur de fyra ungdomarna planerade att slå till mot just porscheägaren i Sigtuna.

rosta_sigtuna2

Det var ingen slump att porscheägaren i Sigtuna blev utsatt för rånet på morgonen 29:e augusti när han skulle till jobbet. Polisen har kartlagt de fyra misstänkas telefoner och där framgår att de sökt på det aktuella registreringsnumret samt adressen där den står och vem som äger den.

Redan vid 5.30-tiden på morgonen kopplar en av telefonerna upp sig på McDonalds Wifi. Strax efter klockan 8 på morgonen får de napp på den aktuella fordonsägaren och de tar bland annat hjälp av Transportstyrelsens tjänst samt andra sidor på internet för att ta reda på vart ägaren bor.

Polisen har kartlagt de misstänktas väg från Väsby till Sigtuna, det rör sig i delar av västra Sigtuna kort före händelsen.

Vid 8-tiden ska målsäganden sätta sig i bilen för att åka iväg till frisören inne i Sigtuna. Han tar av rattlåset, sätter i nyckeln i tändningen och då hör han en röst ”Kliv ur bilen” samtidigt som en kille står ca 2 meter bakom honom med pistolen riktad mot honom. I förhör har målsäganden berättat att ”killen såg nervös ut”, han ville därför inte stöka till det för att få honom att göra nått impulsivt. Så han la sig på marken och de tog bilen samtidigt som han låg kvar i 3-4 minuter innan han vågade sig ut på gatan där grannar mötte upp.
– Det var jävligt läskigt, sa han i förhöret.

I de inledande förhören nekade samtliga fyra inblandning i händelsen men senare har en erkänt och tagit på sig skulden. Enligt erkännanden ska han agerat ensam. Det finns dock vittnesuppgifter som styrker uppgifterna om att två personer rånat mannen på porschen, direkt efter kraschen hoppade två in i en bil med två andra. De körde från brottsplatsen men återvände och därefter tog en brandman bilnycklarna varpå allmänhet hjälpte till att ”vakta” de fyra ungdomarna.

Rättegången väntas äga rum denna vecka.

happyhomes_2019
bonava_maj_helsida
eu_sap
oppning_helsida
rosta_sigtuna2
moderaternamaj
nationaldag_helsida
v_eu_helsida
mp_eu

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

fme_outsider
sap_outsider_eu
colorama_april
v_eu
moderaterna_maj_outsider
sh_oppet
sh_bovard_out
bonava_maj_outsider
defacto_outsider
rosta_sigtuna
oppning_outsider
nationaldag_out
connys
nrh
mp_eu_outsider
ridskola2019_outsider