defacto_pan
Porschen stals och efter bara några minuter kraschade den in i en kommunbilFoto: Polisens förundersökningsmaterial

Så planerades porscherånet

Material från Polisens förundersökningsprotokoll visar hur de fyra ungdomarna planerade att slå till mot just porscheägaren i Sigtuna.

farsdag_cemtrum

Det var ingen slump att porscheägaren i Sigtuna blev utsatt för rånet på morgonen 29:e augusti när han skulle till jobbet. Polisen har kartlagt de fyra misstänkas telefoner och där framgår att de sökt på det aktuella registreringsnumret samt adressen där den står och vem som äger den.

Redan vid 5.30-tiden på morgonen kopplar en av telefonerna upp sig på McDonalds Wifi. Strax efter klockan 8 på morgonen får de napp på den aktuella fordonsägaren och de tar bland annat hjälp av Transportstyrelsens tjänst samt andra sidor på internet för att ta reda på vart ägaren bor.

Polisen har kartlagt de misstänktas väg från Väsby till Sigtuna, det rör sig i delar av västra Sigtuna kort före händelsen.

Vid 8-tiden ska målsäganden sätta sig i bilen för att åka iväg till frisören inne i Sigtuna. Han tar av rattlåset, sätter i nyckeln i tändningen och då hör han en röst ”Kliv ur bilen” samtidigt som en kille står ca 2 meter bakom honom med pistolen riktad mot honom. I förhör har målsäganden berättat att ”killen såg nervös ut”, han ville därför inte stöka till det för att få honom att göra nått impulsivt. Så han la sig på marken och de tog bilen samtidigt som han låg kvar i 3-4 minuter innan han vågade sig ut på gatan där grannar mötte upp.
– Det var jävligt läskigt, sa han i förhöret.

I de inledande förhören nekade samtliga fyra inblandning i händelsen men senare har en erkänt och tagit på sig skulden. Enligt erkännanden ska han agerat ensam. Det finns dock vittnesuppgifter som styrker uppgifterna om att två personer rånat mannen på porschen, direkt efter kraschen hoppade två in i en bil med två andra. De körde från brottsplatsen men återvände och därefter tog en brandman bilnycklarna varpå allmänhet hjälpte till att ”vakta” de fyra ungdomarna.

Rättegången väntas äga rum denna vecka.

happy_homes_juli
defacto_host2018
sportfiskebanner2
EXTRA

Sigtuna näst sämsta skolkommun i länet

Nyheter Sigtuna är länets näst sämsta skolkommun enligt Lärarförbundets senaste ranking av skolkommuner för 2018: - Det är inte förvånande att vi sjunker i rankningen eftersom våra skolresultat var lägre för ett och ett halvt år sedan då undersökningen genomfördes, kommenterar Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

nrh_sigtuna
outsider
komvuxq3_4
sportfiske_banner
connys
objekt2
objekt4
objekt3
sbrf_sep