defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Så påverkas Arlanda av terrorn i Istanbul

Igår skedde en terrorattack på Istanbuls Internationella flygplats, det har även fått konsekvenser för trafiken på Arlanda: - En första avgång har blivit inställd. Sedan har vi förseningar på ankomster från Atatürk på både Arlanda och Landvetter, säger Charlotte Periasamy, pressinformatör på Swedavia, enligt SVT Stockholm.

centrum_artikel

Attacken på Istanbuls internationella flygplats igår kväll har hittills krävt 36 personers liv och skadat 147 andra då tre självmordsbombare sprängde sig i luften vid ankomsthallen. All flygtrafik till och från flygplatsen stoppades men har sakta återupptagits. På Arlanda har det under morgonen ställts in ett plan som skulle lyft till Istanbul 7.50 med Turkish Airlines. Swedavia kommer inte att ställa in avgångarna utan den är flygbolagen själva som avgör enligt SVT. Säkerhetsarbetet på svensk mark följer polisens direktiv och bedömning. Från Arlanda till andra turkiska destinationer flyger även Apollo och Fritidsresor bland annat.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider