defacto_pan
För de med egna brunnar kan det bli problem med dricksvatten och vattenförsörjning.Foto: Daniel Iskander

Så påverkar vattenbristen kommunen!

I helgen varnades det för att vattenbrist kan drabba landet, Sigtuna kommun låg i området av Östra Svealand med särskild hög risk för torka: - Norrvatten berörs dock inte av denna typ av problem. Vi tar råvatten från Mälaren till vårt vattenverk Görvälnverket, och har god tillgång på vatten, skriver Norrvatten, som levererar vatten till de flesta kommuninvånarna, i ett pressmeddelande.

rosta_sigtuna2

För de med kommunalt vatten och avlopp blir det inget problem med låga vattennivåer. Eftersom Norrvatten tar vatten från Mälaren är tillgången god. Men problem kan uppstå för de med egen brunn eller i samfälligheter med gemensamma brunnar.
– När det gäller enskilda brunnar finns idag inga restriktioner. Det torra vädret har dock föranlett att kommunen att kartlägga risken för vattenbrist, och vi planerar för att kunna möta problem med vattenförsörjning längre fram i sommar. Fortsätter torkan kan det bli bevattningsförbud för invånare och samfälligheter med egen brunn, skriver Henrik Josephsson, pressansvarig på Sigtuna kommun i mail till redaktionen.

Det kommer just nu inte att utfärdas bevattningsförbud för de med kommunalt vatten och för dricksvattenförsörjning är det ingen skillnad sedan tidigare för de med kommunalt vatten.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

moderaternamaj
happyhomes_2019

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
v_eu_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

rosta_sigtuna2
nationaldag_helsida
varfest_helsida
oppning_helsida
mp_eu
nrh
rosta_sigtuna
colorama_april
fme_outsider
defacto_outsider
connys
nationaldag_out
sh_bovard_out
ridskola2019_outsider
mp_eu_outsider
sh_oppet
sap_outsider_eu
moderaterna_maj_outsider
oppning_outsider
v_eu
bonava_maj_outsider