arlandagolf_pan_aug
För de med egna brunnar kan det bli problem med dricksvatten och vattenförsörjning.Foto: Daniel Iskander

Så påverkar vattenbristen kommunen!

I helgen varnades det för att vattenbrist kan drabba landet, Sigtuna kommun låg i området av Östra Svealand med särskild hög risk för torka: - Norrvatten berörs dock inte av denna typ av problem. Vi tar råvatten från Mälaren till vårt vattenverk Görvälnverket, och har god tillgång på vatten, skriver Norrvatten, som levererar vatten till de flesta kommuninvånarna, i ett pressmeddelande.

marstakalaset_artikel

För de med kommunalt vatten och avlopp blir det inget problem med låga vattennivåer. Eftersom Norrvatten tar vatten från Mälaren är tillgången god. Men problem kan uppstå för de med egen brunn eller i samfälligheter med gemensamma brunnar.
– När det gäller enskilda brunnar finns idag inga restriktioner. Det torra vädret har dock föranlett att kommunen att kartlägga risken för vattenbrist, och vi planerar för att kunna möta problem med vattenförsörjning längre fram i sommar. Fortsätter torkan kan det bli bevattningsförbud för invånare och samfälligheter med egen brunn, skriver Henrik Josephsson, pressansvarig på Sigtuna kommun i mail till redaktionen.

Det kommer just nu inte att utfärdas bevattningsförbud för de med kommunalt vatten och för dricksvattenförsörjning är det ingen skillnad sedan tidigare för de med kommunalt vatten.

arlanda_golf_juli

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

happyhomes_2019
kontor_thaifong

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar_centrum
ica_valsta_choklad
marstakalas_helsida
sigtunavatten_standard
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

colorama_april2
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
connys
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider
sportfiske_sommar