bostadsformedling
Foto: Riksbanken

Så mycket vill SigtunaHem höja hyran

SigtunaHem yrkar hyreshöjning på 3,5 procent från nyår: - Vi har ett ansvar för att upprätthålla hyresrättens konkurrenskraft, och kostnadstäckning är en given utgångspunkt för förhandlingar, säger SigtunaHems fastighetschef Bertil Hallbäck.

centrum_artikel

SigtunaHem motiverar en hyreshöjning på 3,5 procent med att kostnader för att äga och förvalta lägenheter ökat generellt. Likaså kostnaderna för köpta tjänster, reparationer och löpande underhåll.
– Om vi inte har täckning för våra kostnader kan vi varken bygga nya bostäder eller på lång sikt behålla vårt befintliga bestånd, konstaterar Bertil Hallbäck.

Hallbäck säger att SigtunaHem vill fortsätta erbjuda bra bostäder till alla och utveckla hyresrätten samtidigt som man avser öka trygghet i sina områden.
-Vi vill också bidra till kommunens tillväxt genom att skapa nya bostäder. De senaste fyra åren har hyreshöjningarna släpat efter den samhällsekonomiska utvecklingen, säger Bertil Hallbäck.

SigtunaHem och Hyresgästföreningen ska nu inleda förhandlingar om höjningen. SigtunaHem avser införa höjningen direkt efter nyår.

marina_helsida
kaa_sigtuna_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
spedition_sigtuna
2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
nrh
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
kaa_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider