moderaterna_panorama
Birgitta PetterssonFoto: Sigtuna kommun

Så mycket tjänar nye kommundirektören

Nye kommundirektören Birgitta Pettersson nya lön är satt till 130 000 kronor.

Birgitta Pettersson anställdes som kommundirektör nyligen och hon tillträdde sin tjänst i augusti. Hennes lön blir 130 000 kronor enligt en sammanställning som Dagens Samhälle har gjort över kommundirektörernas löner.

Kommuncheferna har ett stort ansvar och i jämförelse med näringslivet så är det inte så höga löner enligt professor Rolf Solli som forskat om ledarskap i offentlig sektor. Men under 2000-talet har lönerna ökat i allt snabbare takt än för övrig arbetsmarknad. Snittlönerna för män respektive kvinnor är i stort sett jämställda, 92 211 kr/månad för kvinnor och 92 368 för män.

Birgitta Petterssons lön är 12 000 kr/månad högre än Väsbys Regina Kevius och 5000 kronor högre är Bros Ida Texell. Hon tjänar även mer än Sollentunas Per Törnvall som ligger på 120 000 kronor i månaden. Christina Rapp Lundahl i Järfälla kvitterar ut 142 744 kronor i månaden. Sigtunas förre kommunstyrelseordförande Anders Johansson, numera Sandén, tjänar 89 500 kronor i månaden som kommundirektör i Åmål.

mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
liber_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
ewas_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
moderat_outsider
swedol_outsider