arlandagk_panorama
Foto: Riksbanken

Så mycket ROT-avdrag gjordes

Kommuninvånare gjorde rotavdrag för drygt 22 miljoner kronor hittills under 2018.

banner_juni_artikel

Stockholmarna fortsätter med sina renoveringar, hittills i år har Rot-avdrag gjorts för 1,5 miljarder kronor enligt siffror som Stockholm Direkt tagit del av. Under hela 2017 var ROT-jobben 2,54 miljarder.
–  Vi har inte gjort några stora analyser utifrån de förändringar som har skett. Men vi följer statistiken och den visar att siffrorna ligger någorlunda stabilt trots allt, uppger Alexandra Jansson, regionsamordnare vid Skatteverket, till tidningen.

I kommuner med stora ROT-avdrag finns villaområden som Nacka, Sollentuna och Lidingö. Siffran för Sigtuna kommun uppgår till drygt 22,4 miljoner kronor. Mest har dock betalats ut i Stockholm med 673 miljoner. I grannkommunerna Upplands-Väsby och Upplands-Bro är avdragen 23,5 respektive 12 miljoner kronor.

happyhomes_2019

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

banner_juni_helsida

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

fme_helsida
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
midsommar_valsta_helsida
defacto_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

sbrf_helsida
colorama_april2

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

sbrf_outsider
colorama_april
sh_oppet
midsommar_valsta_outsider
connys
fme_outsider
oppning_outsider
defacto_outsider
nrh
ridskola2019_outsider
sh_bovard_out