defacto_pan
Foto: Riksbanken

Så mycket ROT-avdrag gjordes

Kommuninvånare gjorde rotavdrag för drygt 22 miljoner kronor hittills under 2018.

Stockholmarna fortsätter med sina renoveringar, hittills i år har Rot-avdrag gjorts för 1,5 miljarder kronor enligt siffror som Stockholm Direkt tagit del av. Under hela 2017 var ROT-jobben 2,54 miljarder.
–  Vi har inte gjort några stora analyser utifrån de förändringar som har skett. Men vi följer statistiken och den visar att siffrorna ligger någorlunda stabilt trots allt, uppger Alexandra Jansson, regionsamordnare vid Skatteverket, till tidningen.

I kommuner med stora ROT-avdrag finns villaområden som Nacka, Sollentuna och Lidingö. Siffran för Sigtuna kommun uppgår till drygt 22,4 miljoner kronor. Mest har dock betalats ut i Stockholm med 673 miljoner. I grannkommunerna Upplands-Väsby och Upplands-Bro är avdragen 23,5 respektive 12 miljoner kronor.

defacto_host2018

Nya satsningar från SAS

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer från Arlanda med start i vår: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia, i ett pressmeddelande.

hostfest_centrum
EXTRA

Märstabon kan prisas på Motorgalan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro är en av tre gör upp om priset som årets marknadsförare inom fordonsbranschen: - Jag känner mig jätte stolt över att ha blivit nominerad, säger Jorge till märsta.nu

Bjurfors etablerar på Tingvalla

Nyöppnat Bjurfors kommer in på mäklarmarknaden i kommunen: - Efter många år i branschen och med stort kontaktnät och erfarenhet vill man sätta sin egen prägel på rutiner och processer, säger kontorschefen Marie Karademir i ett pressmeddelande.

Klart: Olle Larsson tar över Dragongate

Näringsliv Det är nu klart med att Sisyfos tar över Dragongate i Älvkarleby: - Som entreprenör, fastighetskille och samhällsbyggare tycker jag att Dragon Gate är bland det mest spännande man kan tänka sig. Precis som alla andra har jag fascinerats av historien. Nu är det vårt jobb att se till att det blir något bra av den här unika fastigheten, säger Olle Larsson, sigtunabo och VD på Sisyfos.

Så blir nya Lidl

Näringsliv De första huskropparna för Sigtuna stadsängar börjar ta form och inom kort kommer även Lidl att börja byggas

Anna tar över Destination Sigtuna

Näringsliv Sigtunabon Anna Lakmaker blir ny tillförordnad VD för Destination Sigtuna: - Med Anna Lakmakers bakgrund och erfarenhet är vi övertygade om att vi får ett kompetent tillskott som på ett professionellt och tydligt sätt kan utveckla bolaget ytterligare, säger Björn Jonzon, styrelseordförande i Destination Sigtuna.

ABS Wheels går med i ledande branschförening

Näringsliv Märstaföretaget ABS Wheels har gått med i branschorganisationen Sveriges fordonsverkstäders förening: - Att ABS Wheels nu vill att alla sina återförsäljare ansluter sig för att öka tryggheten för fordonsägare är fantastiskt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening

nrh
objekt3
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
connys
sportfiske_banner
objekt2
objekt4
sbrf_sep
outsider