sommar
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Så mycket ökade bostäderna i kommunen

Bostadsrätterna i Sigtuna kommun har på tio år ökat med 155 procent enligt siffror från Svensk fastighetsförmedling: - Det senaste året har bostadsmarknaden stagnerat en aning. Dels är det effekterna av de skärpta amorteringskraven vi ser nu, men det är också en naturlig korrigering som sker i toppen av en flerårig högkonjunktur. Blickar vi tillbaka tio år i tiden ser vi ändå en stabil och positiv prisutveckling i hela Sverige, säger Petra Wester, tf vd på Svensk Fastighetsförmedling.

marstakalaset_artikel

Svensk fastighetsförmedling har kartlagt bostadspriserna i landets kommuner de senaste tio åren. Där framgår att bostadsrätterna i Sigtuna kommun ökat med 155 procent och att kvadratmeterpriset just nu ligger idag på 28 132 kronor. Ökningen är kraftigare i Sigtuna än i grannkommunen Upplands-Väsby som dock har ett högre kvadratmeterpris än Sigtuna, 33 000 kr/kvm.

Villapriserna har ökat med 50 procent i kommunen och nu är medelpriset i kommunen på en villa 4,375 miljoner kronor. Svensk Fastighetsförmedling konstaterar att priserna nu stagnerat men att prisutvecklingen länge varit kraftig. Priserna har ökat som mest ute i landet och inte i storstäderna. Motala har den kraftigaste ökningen på bostadsrätter med 318 procent, på villasidan är det småländska Mullsjö som ökat mest med 92 procent.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

colorama_april2
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marstakalas_helsida
sommar
kontor_thaifong
arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

happyhomes_2019
sommar_centrum
sigtunavatten_standard
connys
sportfiske_sommar
nrh
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april