centrum_jul_panorama
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Så mycket ökade bostäderna i kommunen

Bostadsrätterna i Sigtuna kommun har på tio år ökat med 155 procent enligt siffror från Svensk fastighetsförmedling: - Det senaste året har bostadsmarknaden stagnerat en aning. Dels är det effekterna av de skärpta amorteringskraven vi ser nu, men det är också en naturlig korrigering som sker i toppen av en flerårig högkonjunktur. Blickar vi tillbaka tio år i tiden ser vi ändå en stabil och positiv prisutveckling i hela Sverige, säger Petra Wester, tf vd på Svensk Fastighetsförmedling.

defacto_jul_artikel

Svensk fastighetsförmedling har kartlagt bostadspriserna i landets kommuner de senaste tio åren. Där framgår att bostadsrätterna i Sigtuna kommun ökat med 155 procent och att kvadratmeterpriset just nu ligger idag på 28 132 kronor. Ökningen är kraftigare i Sigtuna än i grannkommunen Upplands-Väsby som dock har ett högre kvadratmeterpris än Sigtuna, 33 000 kr/kvm.

Villapriserna har ökat med 50 procent i kommunen och nu är medelpriset i kommunen på en villa 4,375 miljoner kronor. Svensk Fastighetsförmedling konstaterar att priserna nu stagnerat men att prisutvecklingen länge varit kraftig. Priserna har ökat som mest ute i landet och inte i storstäderna. Motala har den kraftigaste ökningen på bostadsrätter med 318 procent, på villasidan är det småländska Mullsjö som ökat mest med 92 procent.

centrum_jul_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

sigtunavatten_standard

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

tp_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

defacto_jul
greeknighthelsida
fme_oktober
trainingpartner_jobb_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

colorama_jul
ica_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

julbord
tp_outsider
greeknight_outsider
connys
nrh
trainingpartner_jobb_outsider