stationshusen
Foto: Arkiv

Så mycket kostar det att dö

I flera av länets kommuner kan det kosta tusentals kronor att dö, i Sigtuna är det dock relativt "billigt".

centrum_artikel

Att dö i Upplands-Väsby kommun kan kosta tusentals kronor, ett dödsbo kan få betala drygt 6000 kronor om den personen dött på ett äldreboende. Om man dör i hemmet eller på allmän plats så är det dock landstinget som betalar för transport och vistelse på bårhus, rapporterar tidningen Mitt i. 11 av länets 26 kommer tar betalt av dödsboet för transportkostnad, det kan röra sig mellan 660-2400 kronor. 15 av kommunerna står alltså för notan själva.

Sigtuna kommun fakturerar dödsboet 1350 kronor för transport till bårhus om man dött på ett äldreboende. I exempelvis Sollentuna är det gratis, likaså i Upplands-Bro. Men Upplands-Väsby är alltså särklassigt dyrast i länet, därefter följer Sundbyberg med 5000 kronor.

coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

happyhomes_sommar2020
meko_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_sommar_out