moderaterna_riksdag
Foto: Arkiv

Så mycket kostar det att dö

I flera av länets kommuner kan det kosta tusentals kronor att dö, i Sigtuna är det dock relativt "billigt".

centrum_artikel

Att dö i Upplands-Väsby kommun kan kosta tusentals kronor, ett dödsbo kan få betala drygt 6000 kronor om den personen dött på ett äldreboende. Om man dör i hemmet eller på allmän plats så är det dock landstinget som betalar för transport och vistelse på bårhus, rapporterar tidningen Mitt i. 11 av länets 26 kommer tar betalt av dödsboet för transportkostnad, det kan röra sig mellan 660-2400 kronor. 15 av kommunerna står alltså för notan själva.

Sigtuna kommun fakturerar dödsboet 1350 kronor för transport till bårhus om man dött på ett äldreboende. I exempelvis Sollentuna är det gratis, likaså i Upplands-Bro. Men Upplands-Väsby är alltså särklassigt dyrast i länet, därefter följer Sundbyberg med 5000 kronor.

2020_helsida
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
flygskola_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
oppethus_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

dack-helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
oppethus_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
mp-outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
dack-outsider
centrum_sommar_out