moderat_sommar
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Så mycket kostade matkassen i Sigtuna

PRO:s lokalorganisationer har gått man ur huse för att undersöka hur mycket matkassarna kostar men mäktade bara med att kolla priset hos ICA Supermarket i Sigtuna.

centrum_artikel

För andra året i rad levererar PRO Märsta och PRO Sigtuna bristfälliga matkasseundersökningar. Förra året kunde märsta.nu avslöja att man inte ville göra undersökningen för att ”man redan visste vilken butik som var billigast”, med antydan att Willys var billigast.

märsta.nu ifrågasatte beslutet hos PRO och åtminstone har ena lokalföreningen tagit till sig av kritiken. PRO Sigtuna har nämligen undersökt vad en kasse kostar om man handlar den i Sigtuna. ICA Supermarket landar på 961,87 kronor i kassen som består av diverse basvaror för pensionärer och även familjer. Länssnittet är 1028 kronor bland småbutiker.

Fotnot: märsta.nu har sökt PRO:s representanter för en kommentar.

2020_helsida
helsida_sommarlov
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

happyhomes_sommar2020
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

sigtunahem_sokbostad
nrh
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider