sportfiske_jubileum
Det dyraste objektet i kommunen gick iväg för 36,7 miljoner.Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Så mycket kostade dyraste villorna

Sigtuna har med ett objekt på Topp 20 dyraste försäljningarna i landet det gångna året.

rosta_sigtuna2

Bostadssajten Booli har sammanställt de dyraste försäljningarna under 2018, det dyraste var en gård på Ekerö som såldes för 89 miljoner kronor, på 17:e plats finns Grindstugebacken 102 i Sigtuna som såldes för 36,7 miljoner kronor, det är även dyraste objektet i Norrort. De fem dyraste objekten i Sigtuna kommun var förutom Grindstugebacken 102 Kvarnvägen 9 (14 mkr), Munkholmsvägen 7 (10,25 mkr), Manfred Björkquists Allé 16B (9,5 mkr) och Manfred Björkquists Allé 16C (9,4 mkr).

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

eu_sap
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

nationaldag_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

rosta_sigtuna2
v_eu_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

oppning_helsida
bonava_maj_helsida
nationaldag_helsida
varfest_helsida
sh_oppet
bonava_maj_outsider
sh_bovard_out
moderaterna_maj_outsider
mp_eu_outsider
rosta_sigtuna
colorama_april
ridskola2019_outsider
connys
sap_outsider_eu
oppning_outsider
v_eu
nationaldag_out
fme_outsider
nrh
defacto_outsider