centrum_jul_panorama
Jacob Ekerot, mäklare och franschisetagare på FastighetsbyrånFoto: Pressbild/Fastighetsbyrån

Så mycket har bostadsrätterna ökat

Trots att priserna på bostadsrätter sjunkit det senaste åren har det ändå varit en bra affär att äga sin bostad om man haft den några år.

centrum_jul_artikel

Fastighetsbyrån har sammanställt siffror över ökningarna på bostadsrättsmarknaden i länet. Där framgår att Sigtuna haft den tionde största ökningen av 26 kommuner. Snittpriset för en bostadsrätt 2013 var 1 088 000 kronor och 2018 är snittpriset nästan 1,8 miljoner. En ökning med 65 procent.
– Sigtuna kommuns utveckling de senaste fem åren är väldigt positiv med betydligt större procentuell ökning än merparten av orter i Stockholms län, konstaterar mäklaren Jakob Ekerot på Fastighetsbyrån Sigtuna/Märsta.

Störst har ökningen dock varit i Nykvarn med nästan dubblerat pris från 1,17 till 2,2 miljoner kronor. Sigtuna har i procent haft en större ökning än Väsby (2%) men i rena kronor är ökningen större i grannkommunen (850 000). Bro är sjua på länslistan med en ökning på 73 procent och 876 000 kronor.
– Ser man i kronor och ören så ser man också en större ökning i vår kommun än snittet vilket också är bra. Vi ser försiktigt positivt på marknaden framöver då vi upplevt fler på visningarna sen sommarsemestrarna än tidigare i år och många av bostäderna säljs återigen med budgivning. På sikt är, i princip alltid, ett bostadsköp en bra investering och dessa siffror bevisar just detta, analyserar Jakob Ekerot.

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

centrum_jul_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
julbord_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

happyhomes_2019

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

colorama_jul
tp_helsida
fme_oktober
sigtunavatten_standard
defacto_jul

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

julbord
connys
greeknight_outsider
nrh
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider