sommar
Jacob Ekerot, mäklare och franschisetagare på FastighetsbyrånFoto: Pressbild/Fastighetsbyrån

Så mycket har bostadsrätterna ökat

Trots att priserna på bostadsrätter sjunkit det senaste åren har det ändå varit en bra affär att äga sin bostad om man haft den några år.

marstakalaset_artikel

Fastighetsbyrån har sammanställt siffror över ökningarna på bostadsrättsmarknaden i länet. Där framgår att Sigtuna haft den tionde största ökningen av 26 kommuner. Snittpriset för en bostadsrätt 2013 var 1 088 000 kronor och 2018 är snittpriset nästan 1,8 miljoner. En ökning med 65 procent.
– Sigtuna kommuns utveckling de senaste fem åren är väldigt positiv med betydligt större procentuell ökning än merparten av orter i Stockholms län, konstaterar mäklaren Jakob Ekerot på Fastighetsbyrån Sigtuna/Märsta.

Störst har ökningen dock varit i Nykvarn med nästan dubblerat pris från 1,17 till 2,2 miljoner kronor. Sigtuna har i procent haft en större ökning än Väsby (2%) men i rena kronor är ökningen större i grannkommunen (850 000). Bro är sjua på länslistan med en ökning på 73 procent och 876 000 kronor.
– Ser man i kronor och ören så ser man också en större ökning i vår kommun än snittet vilket också är bra. Vi ser försiktigt positivt på marknaden framöver då vi upplevt fler på visningarna sen sommarsemestrarna än tidigare i år och många av bostäderna säljs återigen med budgivning. På sikt är, i princip alltid, ett bostadsköp en bra investering och dessa siffror bevisar just detta, analyserar Jakob Ekerot.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

happyhomes_2019
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar_centrum
colorama_april2
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
sommar

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida
kontor_thaifong