bovard_sh
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Så mycket har bostadspriserna gått upp på tjugo år

Över tusen procent har bostadspriserna ökar på 20 år i några av länets kommuner, Sigtuna har också en kraftig ökning enligt siffror från Svensk Fastighetsförmedling.

rosta_sigtuna2

Svensk fastighetsförmedling har gjort en djupdykning i bostadspriserna de senaste 20 åren. Undersökningen visar att priserna på bostadsrätter på 20 år har gått upp med 643 procent i Sigtuna kommun, 157 procent på 10 år och 88 procent på fem år. I grannkommunerna Upplands-Bro och Upplands-Väsby har ökningen varit ännu större. På 20 år har priserna i Bro ökat med 1188 procent och i Väsby med 1023 procent.

På villasidan har priserna i kommunen ökat med 252 procent på 20 år, 51 procent på 10 år och 37 procent på fem år. Högsta ökningen i länet och riket finns på Lidingö med 366 procent. Botkyrka står för den högsta ökningen i riket gällande bostadsrätter de senaste 20 åren med 1474 procent.

eu_sap
bonava_maj_helsida
colorama_april2

Sodexo tar över Sigtunahems markskötsel

Bostad SigtunaHem har tecknat ett avtal med Sodexo om markskötsel i deras bostadsområden: - Vi har gjort en analys och konstaterat att vi gör en hel del besparingar genom att lägga ut markskötseln på entreprenad, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

Så många budar på bostäderna

Bostad Budgivningarna ökar igen i kommunen efter en kraftig nedgång mellan 2017-2018: - Det har skett en viss återhämtning jämfört med hur det såg ut i mars för ett år sedan. Villa-annonserna har både fler bud och budgivare per budgivning. Även för lägenheter läggs det fler bud i den genomsnittliga budgivningen - men med lika många budgivare som mars förra året, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
rosta_sigtuna2
varfest_helsida
moderaternamaj

Mäklaren: Sigtuna kommun är intressant att flytta till

Bostad Trots backande bostadspriser förra året finns ingen anledning till oro i Sigtuna kommun enligt Malin Nilsson, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling: - Vi har under flera år haft stigande bostadspriser, nu ser vi att de planar ut. Försäljningarna tar lite längre tid än tidigare, vilket är bra då man som köpare verkligen hinner tänka igenom sitt köp.

oppning_helsida
mp_eu_outsider
bonava_maj_outsider
rosta_sigtuna
moderaterna_maj_outsider
nationaldag_out
defacto_outsider
nrh
sh_oppet
sh_bovard_out
sap_outsider_eu
oppning_outsider
fme_outsider
connys
v_eu
colorama_april
ridskola2019_outsider