defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Så mycket har bostadspriserna gått upp på tjugo år

Över tusen procent har bostadspriserna ökar på 20 år i några av länets kommuner, Sigtuna har också en kraftig ökning enligt siffror från Svensk Fastighetsförmedling.

Svensk fastighetsförmedling har gjort en djupdykning i bostadspriserna de senaste 20 åren. Undersökningen visar att priserna på bostadsrätter på 20 år har gått upp med 643 procent i Sigtuna kommun, 157 procent på 10 år och 88 procent på fem år. I grannkommunerna Upplands-Bro och Upplands-Väsby har ökningen varit ännu större. På 20 år har priserna i Bro ökat med 1188 procent och i Väsby med 1023 procent.

På villasidan har priserna i kommunen ökat med 252 procent på 20 år, 51 procent på 10 år och 37 procent på fem år. Högsta ökningen i länet och riket finns på Lidingö med 366 procent. Botkyrka står för den högsta ökningen i riket gällande bostadsrätter de senaste 20 åren med 1474 procent.

connys_helsida

En av tio bostäder prissänktes

Bostad Bostadsåret 2019 är nu klart och siffrorna från bostassajten Booli.se visar bland annat att mer än var tionde bostad sänktes från sitt utgångspris.

defacto_helsida
centrum_helsida2020

Uppgång på bostadsmarknaden senaste året

Bostad Bostadsrätterna i kommunen har det senaste året ökat i pris med sju procent enligt Bjurfors: - Uppgången har drivits på av kapitalstarka kunder som blivit rikare efter börsrallyt, förväntningar om fortsatt lågt ränteläge och fortsatta prisökningar. Just nu råder stark optimism på bostadsmarknaden och det gynnar exklusiva bostäder, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors Stockholm, till Mitt i Stockholm.

happyhomes_2019

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

teatergrillen_helsida

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

teatergrillen_outsider
connys
nrh