moderat_jul_nyar
Foto: Genrebild/Swedavia

Så mycket har Arlanda tappat resenärer i år

Siffrorna för Arlanda i november visar också en nedgång och sett över de elva månaderna i år så är det en nedgång i antalet resenärer med fyra procent.

Arlanda har under de flesta av årets månader tappat resenärer jämfört med föregående år, efter att november summerats framgår av Swedavias siffror att 23,8 miljoner rest via Arlanda i år, det är en nedgång med fyra procent. En månad återstår av året, december är normalt en av de mest grafikintensiva med jul- och nyårshelgen.

Antalet landningar i linjefart och charter i november var drygt 9000, en minskning med tio procent och hittills i år är det 106 000 landningar, det är också det en minskning med fyra procent. För hela november flög 1,88 miljoner via Arlanda, en minskning med hela sju procent. Inrikestrafiken står för den största minskningen med hela tio procents minskning av resenärer medan utrikestrafiken backar med sju procent gällande antalet resenärer.

connys_helsida
defacto_helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_50
teatergrillen_helsida

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
connys
nrh