mote_sommar
Foto: Genrebild/Swedavia

Så mycket har Arlanda tappat resenärer i år

Siffrorna för Arlanda i november visar också en nedgång och sett över de elva månaderna i år så är det en nedgång i antalet resenärer med fyra procent.

centrum_artikel

Arlanda har under de flesta av årets månader tappat resenärer jämfört med föregående år, efter att november summerats framgår av Swedavias siffror att 23,8 miljoner rest via Arlanda i år, det är en nedgång med fyra procent. En månad återstår av året, december är normalt en av de mest grafikintensiva med jul- och nyårshelgen.

Antalet landningar i linjefart och charter i november var drygt 9000, en minskning med tio procent och hittills i år är det 106 000 landningar, det är också det en minskning med fyra procent. För hela november flög 1,88 miljoner via Arlanda, en minskning med hela sju procent. Inrikestrafiken står för den största minskningen med hela tio procents minskning av resenärer medan utrikestrafiken backar med sju procent gällande antalet resenärer.

spedition_sigtuna
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
marina_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

kaa_sigtuna_helsida
connys_helsida
marina_outsider
nrh
studeravidare_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
kaa_outsider