aftenbil_helsida
Foto: Pressbild/FTI

Så mycket förpackningar återvinner vi

Sigtuna kommuns invånare hör till de sämre på att samla in pappersförpackningar enligt siffror från Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

centrum_artikel

Årligen presenterar Förpacknings- och tidningsinsamlingen siffrorna för hur mycket som samlas in i respektive kommun av glas, pappersförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar och tidningar.

Sigtuna kommun hör till de sämre i länet på pappersförpackningsinsamling med 11,12 kilo per person under 2017. Sundbyberg och Stockholm är sämst med 8 respektive 9 kilo. Kommuninvånarna återvann dock nästan 27 kilo glas och 12,4 kilo tidningar, metallförpackningar stannade på 1,47 kilo per person. Väsbyborna är dock sämre än sigtunaborna, där var det bara 9,84 kilo glas, 9,44 kilo papper, 4,86 kilo plast och 1,16 kilo metall, men på tidningar var de bättre på att återvinna med 16,23 kilo per person.

busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

happyhomes_sommar2020

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

rentawreck_helsida
2020_helsida
vardcentral_helsida

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

connys_helsida
mp-helsida
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

ungsatsning
brobygget_night
defacto_helsida
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

brobygget_day

Nu avråds eldning

Notiser Med anledning av den kommande värmeböljan har Räddningsregion Mitt som omfattar Sigtuna kommun uppmanat boende att inte elda.

liber_sommar_helsida

Flex vuxna studerar gymnasiekurser

Nyheter Under våren studerade nästan 4000 kursdeltagare inom den kommunala vuxenutbildningen vilket är en ökning med drygt 70 procent jämfört med för ett år sedan enligt Sigtuna kommun.

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

aftenbil_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_night_out
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
brobygget_day_out
ungsatsning-outsider
connys
vardcentral_outsider
mp-outsider
nrh
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider