centrum_jul_panorama
Foto: Pressbild/FTI

Så mycket förpackningar återvinner vi

Sigtuna kommuns invånare hör till de sämre på att samla in pappersförpackningar enligt siffror från Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

centrum_jul_artikel

Årligen presenterar Förpacknings- och tidningsinsamlingen siffrorna för hur mycket som samlas in i respektive kommun av glas, pappersförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar och tidningar.

Sigtuna kommun hör till de sämre i länet på pappersförpackningsinsamling med 11,12 kilo per person under 2017. Sundbyberg och Stockholm är sämst med 8 respektive 9 kilo. Kommuninvånarna återvann dock nästan 27 kilo glas och 12,4 kilo tidningar, metallförpackningar stannade på 1,47 kilo per person. Väsbyborna är dock sämre än sigtunaborna, där var det bara 9,84 kilo glas, 9,44 kilo papper, 4,86 kilo plast och 1,16 kilo metall, men på tidningar var de bättre på att återvinna med 16,23 kilo per person.

fme_oktober

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

defacto_jul
centrum_jul_helsida
happyhomes_2019
tp_helsida
valsta_tomte
julbord_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
greeknighthelsida
bildådet

Ordförande: Ingen förhöjd risk mot Vikingahallen

Nyheter Skånelaiter som varit oroliga efter händelsen i lördags då en bil körde in genom fasaden kan vara lugna: - Polisen betraktar det som en isolerad händelse och det finns ingen förhöjd risk på Vikingahallen, skriver ordföranden Magnus Larsson på Facebook.

connys
colorama_april2
julbord
julshow_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
tp_outsider
valsta_tomte_outsider
nrh