budget_panorama
Foto: Pressbild/FTI

Så mycket återvinner vi

Kommuninvånare återvinner klart mindre än den genomsnittlige svensken visar Förpacknings- och tidningsinsamlingens siffror.

fraga_liberalerna

FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingens siffror, har släppt siffror om hur mycket som återvinns i samband med besök på deras stationer. FTI har flera stationer i kommunen, bland annat Sigtuna, Märsta och Valsta. Dock är kommuninvånarna klart sämre än ”snittsvensken” på att samla in. I samtliga kategorier; glas, papper, plast, metall och tidningar, samlas det in mindre än snittet ute i landet.

Kommuninvånarna samlar in 16,22 kilo glas per person, 10,8 kilo papper, 5,75 kilo plast, 1,45 kilo metall och 8,29 kilo tidningar. Dock är vi klart bättre än väsbyborna på återvinning. I Bro är invånarna bättre än i Sigtuna på alla områden förutom metall.

manskold_helsida
julen_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
meko_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

defacto_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

speedy_vinter_helsida
kristina_helsida
happyhomes_sommar2020

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

meko_outsider
nrh
centrum_sommar_out
manskold_outsider
swedol_outsider
budget_outsider
kristina_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
julen_outsider