defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Så många villor drabbas av inbrott

Villaägarnas Riksförbund har kartlagt antalet inbrott i landets kommuner.

centrum_artikel

Inbrottsfrekvensen i villor i kommunen var 1,2 procent under 2016, det vill säga antal inbrott per småhus. Enligt Villaägarnas siffror har Sigtuna kommun gått från 0,89 under 00-talet till 1,2 under 10-talet. Det innebär en ökning med drygt 30 procent för Sigtuna kommun som är en av de kommuner i landet där risken för villainbrott anses störst.

Sigtuna placerar sig som 31:a på listan, Solna toppar listan med 4,6 procents inbrottsfrekvens. I Norrort sker dock fler inbrott i både Sollentuna och Upplands-Väsby. Villaägarnas Riksförbund konstaterar att villainbrotten mellan 1996 och 2016 mer än fördubblats i landet.
– Att drabbas av inbrott är en integritetskränkning och något som småhusägare är särskilt oroliga för. Polisen och kommunerna behöver prioritera det brottsförebyggande arbetet. Dessutom behöver fler inbrottstjuvar sättas fast. Vi måste vara beredda att lyfta på alla stenar för att bryta trenden varaktigt, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund, i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
2020_helsida
sigtunastad_helsida
connys_helsida
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

ridskola2020_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider