defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Så många var arbetslösa i november

Arbetslösheten i november ökade något i Sigtuna kommun enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

centrum_artikel

I länet sjönk arbetslösheten i november till 5,8 procent jämfört med 6,1 procent förra året, nästan 43000 i länet är öppet arbetslösa.

I Sigtuna kommun var antalet Öppet arbetslösa och sökande i program 1607 personer, en ökning med 10 personer, eller 0,6 procent. Fortfarande utgör utrikesfödda en stod andel av de öppet arbetslösa, 785 personer, en ökning med 24 personer. Ytterligare 401 utrikesfödda går i program med aktivitetsstöd.

Ungdomsarbetslösheten gick dock ner kraftigt, hela 12,3 procent. Det finns idag 171 öppet arbetslösa ungdomar mellan 18-24 år.

prima_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

2020_helsida
januari_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

defacto_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

ridskola2020_helsida
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan
swedol_outsider
prima_outsider
meko_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out