defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Så många var arbetslösa i november

Arbetslösheten i november ökade något i Sigtuna kommun enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

centrum_artikel

I länet sjönk arbetslösheten i november till 5,8 procent jämfört med 6,1 procent förra året, nästan 43000 i länet är öppet arbetslösa.

I Sigtuna kommun var antalet Öppet arbetslösa och sökande i program 1607 personer, en ökning med 10 personer, eller 0,6 procent. Fortfarande utgör utrikesfödda en stod andel av de öppet arbetslösa, 785 personer, en ökning med 24 personer. Ytterligare 401 utrikesfödda går i program med aktivitetsstöd.

Ungdomsarbetslösheten gick dock ner kraftigt, hela 12,3 procent. Det finns idag 171 öppet arbetslösa ungdomar mellan 18-24 år.

sommarlov_helsida
connys_helsida
studenten2020_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

kcbygg_helsida
speedy_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studeravidare_outsider
nrh
marina_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider