defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Så många var arbetslösa i november

Arbetslösheten i november ökade något i Sigtuna kommun enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

centrum_artikel

I länet sjönk arbetslösheten i november till 5,8 procent jämfört med 6,1 procent förra året, nästan 43000 i länet är öppet arbetslösa.

I Sigtuna kommun var antalet Öppet arbetslösa och sökande i program 1607 personer, en ökning med 10 personer, eller 0,6 procent. Fortfarande utgör utrikesfödda en stod andel av de öppet arbetslösa, 785 personer, en ökning med 24 personer. Ytterligare 401 utrikesfödda går i program med aktivitetsstöd.

Ungdomsarbetslösheten gick dock ner kraftigt, hela 12,3 procent. Det finns idag 171 öppet arbetslösa ungdomar mellan 18-24 år.

rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

connys_helsida
Moderaterna_helsida2021
sigtunastad_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
moderaterna_sigtuna