center_pan21
Foto: Region Örebro län

Så många ungdomar har tagit vaccin

Sigtuna kommun ligger fortsatt kvar strax över 70 procent vaccinerade efter vecka 24.

Siffror från FHM visar att nästan 28 000 kommuninvånare fått en första dos med vaccin mot covid-19, det motsvarar 71,1 procent av befolkningen. 23 173 har fått två doser, alltså snart sex av tio. Andelen vaccinerade i kommunen har de senaste veckorna inte ökat så mycket och totalt sett har kommunen legat strax över 70 procent för första dosen. Den kraftiga ökningen som skedde under sommaren har stannat av.

Andelen ungdomar som vaccinerats presenteras nu också av FHM, 42 procent av 16-17-åringarna har fått första dosen, fem procent har fått andra dosen. Det rör sig om drygt 800 16-17-åringar av 1899 i den åldern. Vaccinationstäckningen är lägre bland 18-29 år och 30-39, där är det 42 respektive 53 procent av åldersgruppen som är vaccinerade. Av 50-plussare är det över 80 procent.

bostad_helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

eldsjal-helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
andersojag

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_out
eldsjal-outsider
ridskola_2020_outsider
andersojag_outsider
nrh