moderaterna_panorama
Foto: Region Örebro län

Så många ungdomar har tagit vaccin

Sigtuna kommun ligger fortsatt kvar strax över 70 procent vaccinerade efter vecka 24.

Siffror från FHM visar att nästan 28 000 kommuninvånare fått en första dos med vaccin mot covid-19, det motsvarar 71,1 procent av befolkningen. 23 173 har fått två doser, alltså snart sex av tio. Andelen vaccinerade i kommunen har de senaste veckorna inte ökat så mycket och totalt sett har kommunen legat strax över 70 procent för första dosen. Den kraftiga ökningen som skedde under sommaren har stannat av.

Andelen ungdomar som vaccinerats presenteras nu också av FHM, 42 procent av 16-17-åringarna har fått första dosen, fem procent har fått andra dosen. Det rör sig om drygt 800 16-17-åringar av 1899 i den åldern. Vaccinationstäckningen är lägre bland 18-29 år och 30-39, där är det 42 respektive 53 procent av åldersgruppen som är vaccinerade. Av 50-plussare är det över 80 procent.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
ewas_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
2020_helsida
liber_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
mp_outsider2022
nrh
moderat_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider