defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Så många singlar finns det i kommunen

Av de drygt 47 000 invånarna i kommunen är lite mer än var tionde singel enligt Statistiska centralbyrån.

Sigtuna kommun hade under 2018 13 procent singlar, allts personer som bor ensamma. Det rapporterar Mitt i Stockholm som tagit del av siffror från Statistiska centralbyrån. Andelen singlar har dock minskat i kommunen de senaste sju åren, 2011 var det 15 procent singlar. Är man på jakt efter sällskap så ska man bege sig till Solna, där är mer än var femte person singel, likaså i Stockholm. Norrtälje och Sundbyberg har också kring 20 procent singlar. Minst andel singlar finns på Ekerö med tio procent. I grannkommunen Väsby var andelen singlar knappt 15 procent.

teatergrillen_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

colorama_jul
defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_2019

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

connys
nrh
teatergrillen_outsider