center_pan21
Äkta parmesan med en stämpelFoto: Stockholms stad

Så många serveringar fuskar med maten

Sigtuna kommuns lisvmedelsinspektörer har medverkat i en länsomfattande insats där man kontrollerar att restauranger serverar det som verkligen står på menyn.

centrum_artikel

Nio restauranger i kommunen har kontrollerats huruvida de serverar det som verkligen står på menyn, alltså om det är parmaskinka, parmesanost, olivolja, fetaost eller oxfilé. Man har också kontrollerat om det som presenterades som KRAV-märkt eller ekologiskt verkligen var det.

Det fanns några avvikelser bland serveringarna i kommunen. Totalt i länet kontrollerades 199 serveringar men 30 procent av de som sa sig servera parmaskinka eller parmesanost hade annat på tallriken. Generellt sett fick gästen vad man betalat för, det vill säga restaurangen bytte inte ut det som stod på menyn mot billigare alternativ.

Just parmaskinka och parmesan visade den största avvikelsen, olivolja, fetaost och nötkött som uppgavs vara svenskt fick avvikelse i 13 procent av kontrollerna. Oxfilén visade sig vara oxfilé i 97 procent av fallen.

happyhomes_sommar2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_helsida2020
2020_helsida
dack-helsida
oppethus_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
julmarknad_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

mp_host_helsida
flygskola_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
flygskolan_outsider
julmarknad_outsider
oppethus_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
dack-outsider
swedol_outsider