centrum_panorama2020
Äkta parmesan med en stämpelFoto: Stockholms stad

Så många serveringar fuskar med maten

Sigtuna kommuns lisvmedelsinspektörer har medverkat i en länsomfattande insats där man kontrollerar att restauranger serverar det som verkligen står på menyn.

Nio restauranger i kommunen har kontrollerats huruvida de serverar det som verkligen står på menyn, alltså om det är parmaskinka, parmesanost, olivolja, fetaost eller oxfilé. Man har också kontrollerat om det som presenterades som KRAV-märkt eller ekologiskt verkligen var det.

Det fanns några avvikelser bland serveringarna i kommunen. Totalt i länet kontrollerades 199 serveringar men 30 procent av de som sa sig servera parmaskinka eller parmesanost hade annat på tallriken. Generellt sett fick gästen vad man betalat för, det vill säga restaurangen bytte inte ut det som stod på menyn mot billigare alternativ.

Just parmaskinka och parmesan visade den största avvikelsen, olivolja, fetaost och nötkött som uppgavs vara svenskt fick avvikelse i 13 procent av kontrollerna. Oxfilén visade sig vara oxfilé i 97 procent av fallen.

operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

ridskola2020_helsida
marina_helsida
salong_elisabeth_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

festspec_corona_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
speedy_outsider
marina_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider