moderaterna_riksdag
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Så många riskerar dö med covid-19

I en ny rapport från Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm beräknas att över 1200 stockholmare kan avlida med covid-19 fram till 2022.

centrum_artikel

En beräkning baserat på antalet ovaccinerade som Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm har gjort visar att det i värsta tänkbara fall kan avlida 1250 stockholmare i länets 26 kommuner rapporterar SVT Stockholm.

Utgångspunkten är om alla ovaccinerade smittas av covid-19. Sannlikheten för det är dock inte stor enligt SVT Stockholm:
– Vi tror inte att alla ovaccinerade som ännu inte har haft covid-19 kommer att smittas under den här perioden, det är osannolikt. Samtidigt är det högst troligt att den som inte redan har haft infektionen eller är vaccinerad förr eller senare kommer att smittas. Därför är det så viktigt att räkna på den kvarstående risken för dödlighet, säger Stefan Fors, docent i folkhälsovetenskap och en av rapportens författare, till SVT.

I kommunen har 114 personer avlidit med covid-19. Enligt Socialstyrelsen är de flesta som dör med covid-19 över 85 år och har minst två underliggande sjukdomar.

Här kan du läsa rapporten i sin helhet

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

2020_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
handbollsskola
mod_helsida
connys_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
connys
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider