defacto_pan
Foto: Swedavia/Peter Phillips

Så många reste via Arlanda i juli

Trafiken på Arlanda ökade i juli med en procent.

Semestermånaden juli innebar en ökning av antalet resenärer på Arlanda med en procent, totalt var det 2,595 miljoner som flög via Arlanda. Inrikestrafiken stod bara för 351 000 resenärer och backade med två procent. I år har utrikestrafiken på de sju första månaderna på Arlanda gått upp med tre procent medan inrikesresenärerna minskat med två procent. Samtidigt noterar Arlanda totalt fler resenärer och ett minskat antal landningar. 7749 plan landade i linjefart och charter för utrikestrafik medan 1797 landade i inrikestrafiken. Nästan 15,7 miljoner har rest via Arlanda i år, en ökning med två procent.

logistik_sigtuna

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

ica_valsta_choklad
sbrf_helsida

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

happyhomes_2019

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

fme_helsida
sommar_centrum
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
colorama_april2

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

defacto_outsider
nrh
sbrf_outsider
colorama_april
connys
sportfiske_sommar
fme_outsider