defacto_pan2020
Foto: Svante Örnberg/Swedavia

Så många reste via Arlanda 2021

Efter att Swedavia summerat resandet för 2021 står det klart att antalet resenärer är på 1980-års nivå.

Under 2021 reste 7,5 miljoner via Arlanda flygplats. Det innebär att man är på tidigt 1980-tals nivå i antalet resenärer. Antalet resenärer hart dock gått upp jämfört med 2020 med 18 procent gällande utrikes och fem procent gällande inrikes. Just nu är det en minskning jämfört med december 2019 med 43 procent.
– Utvecklingen under avslutningen på 2021 var den starkaste vi sett sedan pandemins utbrott, även om återhämtningen avtog något i december på grund av pandemiläget och nya restriktioner i Sverige och omvärlden, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Jonas Abrahamsson konstaterar att hösten var stark med startad återhämtning men att den nu ser ut att ha stannat av under januari på grund av pandemiläget. Man förväntar sig en svagare utveckling under inledningen av året. Totalt på Swedavias tio flygplatser flög 12 miljoner, en minskning med 70 procent jämfört med innan pandemin 2019.

retro_helsida
2020_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

mp_helsida_april
liber_helsida
defacto_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

logistik_sigtuna_helsida
connys_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
outsider
connys
moderat_outsider
logistik_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
retro_outsider
swedol_outsider