defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Så många pappor tog föräldrarledigt

Knappt en tredjedel av papporna står för föräldraledigheten

centrum_artikel

Papporna Vallentuna är bäst i länet på att ta ut föräldraledighet, lite över en tredjedel tog ut föräldraledigheten i kommunen rapporterar SVT Stockholm. Länssnittet är 30 procent. Sigtuna kommun som tidigare hört till några av de sämsta på att ta ut är nu på 21:a plats med 29.4 procent. Sämst i länet är papporna i Salen med 27,8 procent. I jämförelse med grannkommunerna är Upplands-Bro sämre med 29,9 medan Väsby är lite före Sigtuna med 29,9.

defacto_helsida
2020_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

speedy_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida
happyhomes_2019
connys_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

teatergrillen_helsida
sportlov_sigtuna

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

connys
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider