defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Så många nyanlända tar kommunen emot 2021

Fördelningen av antalet nyanlända till länet 2021 är klar och för Sigtuna kommuns del rör det sig om 24 personer.

centrum_artikel

Stockholms län ska totalt sett ta emot nästan 2100 nyanlända nästa år, rapporterar Mitt i Stockholm. 24 av dessa fördelas till Sigtuna kommun.
– Av de nyanlända som togs emot i länet på anvisning år 2017 hade två tredjedelar efter drygt två år lämnat de kommuner som tillämpar de striktaste tidsgränserna vid bosättningen. De allra flesta som flyttat har också lämnat länet, säger Annelie Rostedt, utvecklingsledare på länsstyrelsen, till Mitt i.

märsta.nu har tidigare denna vecka rapporterat om att cirka 500 personer som kom till kommunen i samband med flyktingkrisen 2015 bor kvar. Kommunen är skyldig att lösa boende för de nyanlända under två år. Kommuner som tagit emot många tidigare år anvisas ett lägre antal, vilket är fallet med Sigtuna, Södertälje, Botkyrka, Salem, Väsby bland annat. Stockholm ska ta emot flest med 790 personer, Salem lägst med 18 personer.

vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

defacto_helsida
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida
Moderaterna_helsida2021
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider
nrh
sigtunastad_outsider