defacto_pan2020
Sigtuna kommun har anvisats 153 nyanlända för 2017Foto: Press/SigtunaHem

Så många nyanlända får Sigtuna ta emot

Länsstyrelsen har beslutat över hur många nyanlända kommunerna ska ta emot för 2017.

centrum_artikel

Sigtuna kommun har anvisats 153 nyanlända under 2017 av Länsstyrelsen. Det åligger nu på kommunen att ordna bostäder till de nyanlända. 8781 nyanlända har fördelats till Stockholms läns 26 kommuner. När fördelningen görs så tar Länsstyrelsen hänsyn till arbetsmarknadsförutsättningar i kommunen, befolkningsstorlek, sammantaget mottagande av ensamkommande och nyanlända samt omfattningen av hur många asylsökande som vistas i kommunen.

Tillgången till bostäder är ingen parameter enligt Länsstyrelsen. Upplands-Väsby ska ta emot 172 nyanlända, Upplands-Bro 102 och Vallentuna 189. Stockholm kommer ta emot flest med 3460 stycken, därefter följer Nacka med 469. Moderatkommunerna Täby och Danderyd som kritiserats för att ta emot för lite kommer att få ta emot 353 respektive 185 stycken.

defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

ridskola2020_helsida
branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
connys