defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Så många kör för fort på 263:an

Hastighetskamerorna mellan Märsta-Sigtuna på väg 263 är på landets topp 50-lista över flest fall.

centrum_artikel

Mellan Märsta-Sigtuna på väg 263 är det tre fartkameror, en vid Rävsta, en vid Midgårdsvallen och en vid Til. Enligt Aftonbladet var det 1186 polisärenden där hastigheten var 6 km/h över gällande hastighet. Det gör fartkamerorna till en av de mest frekventa i landet. Mest i landet finns på väg 669 i Ronneby, i Stockholms län är det väg 77 mellan Gottröra-Rösa som är sträckan med mest polisärenden, väg 268 mellan Väsby-Vallentuna ligger också på topp 20.

Men en modell som man tror skulle ge bättre effekt för trafiksäkerheten är att göra som i Norge där medelhastigheten mäts mellan två olika fartskåp och inte som i Sverige där man mäter enbart vid ett. Den norska modellen är dock inte aktuell:
– Vi utredde det systemet för ett antal år sen. Trafikverket och Polisen valde då att inte gå vidare med det. Vi ansåg att vi uppnådde de effekter som vi eftersträvade med dagens system, säger Eva Lundberg, nationell samordnare för trafiksäkerhetskameror, till Aftonbladet.

marina_helsida
defacto_helsida
sommarlov_helsida
connys_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

speedy_helsida
kcbygg_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studeravidare_helsida
studenten2020_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

sommarlov_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
nrh
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider