defacto_panorama_mustasch
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Så många kör för fort på 263:an

Hastighetskamerorna mellan Märsta-Sigtuna på väg 263 är på landets topp 50-lista över flest fall.

Mellan Märsta-Sigtuna på väg 263 är det tre fartkameror, en vid Rävsta, en vid Midgårdsvallen och en vid Til. Enligt Aftonbladet var det 1186 polisärenden där hastigheten var 6 km/h över gällande hastighet. Det gör fartkamerorna till en av de mest frekventa i landet. Mest i landet finns på väg 669 i Ronneby, i Stockholms län är det väg 77 mellan Gottröra-Rösa som är sträckan med mest polisärenden, väg 268 mellan Väsby-Vallentuna ligger också på topp 20.

Men en modell som man tror skulle ge bättre effekt för trafiksäkerheten är att göra som i Norge där medelhastigheten mäts mellan två olika fartskåp och inte som i Sverige där man mäter enbart vid ett. Den norska modellen är dock inte aktuell:
– Vi utredde det systemet för ett antal år sen. Trafikverket och Polisen valde då att inte gå vidare med det. Vi ansåg att vi uppnådde de effekter som vi eftersträvade med dagens system, säger Eva Lundberg, nationell samordnare för trafiksäkerhetskameror, till Aftonbladet.

defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019
fme_oktober
greeknighthelsida
ica_oktober
centrum_host_helsida
sigtunavatten_standard

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

connys
greeknight_outsider
colorama_april2
nrh