defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Så många kör för fort på 263:an

Hastighetskamerorna mellan Märsta-Sigtuna på väg 263 är på landets topp 50-lista över flest fall.

Mellan Märsta-Sigtuna på väg 263 är det tre fartkameror, en vid Rävsta, en vid Midgårdsvallen och en vid Til. Enligt Aftonbladet var det 1186 polisärenden där hastigheten var 6 km/h över gällande hastighet. Det gör fartkamerorna till en av de mest frekventa i landet. Mest i landet finns på väg 669 i Ronneby, i Stockholms län är det väg 77 mellan Gottröra-Rösa som är sträckan med mest polisärenden, väg 268 mellan Väsby-Vallentuna ligger också på topp 20.

Men en modell som man tror skulle ge bättre effekt för trafiksäkerheten är att göra som i Norge där medelhastigheten mäts mellan två olika fartskåp och inte som i Sverige där man mäter enbart vid ett. Den norska modellen är dock inte aktuell:
– Vi utredde det systemet för ett antal år sen. Trafikverket och Polisen valde då att inte gå vidare med det. Vi ansåg att vi uppnådde de effekter som vi eftersträvade med dagens system, säger Eva Lundberg, nationell samordnare för trafiksäkerhetskameror, till Aftonbladet.

colorama_april2
defacto_helsida
sommar
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

sommar_centrum
happyhomes_2019
bonava_juli_hel
arlanda_golf_juli
sommarlov

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Ung & Student Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

nrh
sportfiske_sommar
connys
colorama_april
bonava_juli_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider