halloween_centrum
Foto: Arkivbild

Så många kan få sommarjobb

Sigtuna är en av kommunerna som erbjuder sommarjobb i år.

centrum_artikel

Det finns ingen sommarjobbsgaranti men 175 ungdomar kan få sommarjobb via kommunen i år, det är 118 fler än förra året rapporterar SVT Stockholm. Det är inte bara via kommunen man kan få jobb utan privata arbetsgivare som anställer ungdomar kan söka om handledarersättning från kommunen på 2000 kronor i veckan för ungdomar födda 2003-2005. Du hittar mer info om kommunens sommarjobb här.

märsta.nu har tidigare rapporterat att Rikshem anställer ungdomar för sommarjobb i Sigtuna kommun för diverse arbete inom deras verksamheter.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
bostad_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
mp_host_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

2020_helsida
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

defacto_helsida
dack-helsida
helsida_var2021
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
dack-outsider
mp-outsider
swedol_outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
nrh