defacto_pan2020
Foto: Genrebild/If

Så många inbrott har inträffat i år

Cirka 80 inbrott har skett i kommunen i år och även om det skett fler i år än förra året så hoppas Grannsamverkarna på under 100 inbrott.

centrum_artikel

I oktober inträffade sju inbrott i kommunen, inklusive försök till inbrott. Fyra av dessa var fullbordade inbrott. Totalt i år har det skett 81 inbrott, det är lite fler än under 2019 och i nivå med 2018.
– Det här året är verkligen speciellt, säger David Lundqvist, ordförande i grannsamverkansföreningen. Femton av de 46 veckorna har varit helt fria från bostadsinbrott, säger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkarna.

Lundqvist hoppas på färre än 100 inbrott i år, förra veckan skedde inga så det är inte omöjligt att man hamnar under 100.
– Det är inte otroligt att 2020, med sina inreserestriktioner, gjort det svårare för internationella stöldligor att komma hit. November brukar vara en typisk inbrottsmånad. Därför uppmanas allmänheten att se om sitt hus.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
connys_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

meko_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
connys
centrum_sommar_out
meko_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider