moderaterna_sep2020
Foto: Genrebild/If

Så många inbrott har inträffat i år

Cirka 80 inbrott har skett i kommunen i år och även om det skett fler i år än förra året så hoppas Grannsamverkarna på under 100 inbrott.

fraga_liberalerna

I oktober inträffade sju inbrott i kommunen, inklusive försök till inbrott. Fyra av dessa var fullbordade inbrott. Totalt i år har det skett 81 inbrott, det är lite fler än under 2019 och i nivå med 2018.
– Det här året är verkligen speciellt, säger David Lundqvist, ordförande i grannsamverkansföreningen. Femton av de 46 veckorna har varit helt fria från bostadsinbrott, säger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkarna.

Lundqvist hoppas på färre än 100 inbrott i år, förra veckan skedde inga så det är inte omöjligt att man hamnar under 100.
– Det är inte otroligt att 2020, med sina inreserestriktioner, gjort det svårare för internationella stöldligor att komma hit. November brukar vara en typisk inbrottsmånad. Därför uppmanas allmänheten att se om sitt hus.

kristina_helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

centrum_helsida2020

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

julen_helsida
meko_helsida
connys_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

speedy_vinter2020_outsider
julen_outsider
meko_outsider
kristina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider
manskold_outsider