budget_panorama
Foto: Pressbild/Hotell Kristina

Så många hyrde airbnb

Sigtuna kommun hade drygt 400 gästnätter per 10 000 invånare via Airbnb.

fraga_liberalerna

Newsworthy har kartlagt Airbnb i hela landet via recensioner som lämnats om boendena. Bakgrunden är att det varit svårt att kartlägga hur mycket branschen egentligen omsätter. Siffrorna som Newsworthy sammanställt visar att Sigtuna kommun ligger på drygt 400 gästnätter per 10 000 invånare i juli. Något som är bland de sämsta siffrorna i länet. Bara Salem, Haninge, Solna och Sundbyberg hade färre gästnätter. Dock är det bara 20 av 26 kommuner som är med i kartläggningen. Flest gästnätter fanns på Värmdö med 4000 följt av Vaxholm med cirka 3600.

speedy_vinter_helsida

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Näringsliv Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

meko_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

kkdk_helsida

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

helsida
manskold_helsida

Lidl öppnade i Sigtuna

Näringsliv Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

connys_helsida
centrum_helsida2020

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

nrh
sigtuna_vatten_outsider
kkdk_outsider
meko_outsider
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out