moderaterna_sep2020
Foto: Pressbild/Hotell Kristina

Så många hyrde airbnb

Sigtuna kommun hade drygt 400 gästnätter per 10 000 invånare via Airbnb.

Newsworthy har kartlagt Airbnb i hela landet via recensioner som lämnats om boendena. Bakgrunden är att det varit svårt att kartlägga hur mycket branschen egentligen omsätter. Siffrorna som Newsworthy sammanställt visar att Sigtuna kommun ligger på drygt 400 gästnätter per 10 000 invånare i juli. Något som är bland de sämsta siffrorna i länet. Bara Salem, Haninge, Solna och Sundbyberg hade färre gästnätter. Dock är det bara 20 av 26 kommuner som är med i kartläggningen. Flest gästnätter fanns på Värmdö med 4000 följt av Vaxholm med cirka 3600.

Bottennotering i näringslivsranking

Näringsliv Sigtuna tappar kraftigt i Svenskt Näringslivs ranking över Företagsklimat: - För att klättra i rankingen behöver Sigtuna fokusera på förbättrad dialog mellan företagen och kommunens beslutsfattare och på förbättrad service i företagarärenden, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv i Stockholms län.

defacto_helsida
boisigtuna

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

festspec_host2020_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
corner_helsida
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
corner_outsider
nrh