defacto_panorama_mustasch
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Så många hyr ut i andrahand

Kommuninvånare hyrde ut sina bostäder i andrahand för nästan 12 miljoner förra året.

SVT Stockholm rapporterar om avdragen för den hyr ut sin bostad. Bland annat får man göra ett schablonavdrag på 40 000 kronor. Överskottet från privatuthyrningen är skattepliktigt och redovisas på deklarationen som inkomst av kapital. I Sigtuna kommun var det 320 personer som anmälde andrahandsuthyrning, de redovisade intäkter på 11,8 miljoner kronor.

I jämförelse med övriga länet är både antalet uthyrare och summan högre i Sigtuna än i bland annat Väsby (6,41 miljoner), Vallentuna (9,42) och Upplands-Bro (4,59). Vanligast med uthyrning är det i Stockholm, Nacka och Täby. I hela länet rör det sig om 20 759 personer som hyrt ut tull ett redovisat värde om 860 miljoner. Inklusive schablonavdraget så är det totalt 1,7 miljarder som man tjänat på att hyra ut bostäder för.

defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019
ica_oktober
greeknighthelsida
centrum_host_helsida
fme_oktober
sigtunavatten_standard

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

nrh
greeknight_outsider
colorama_april2
connys