arlandagolf_pan_aug
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Så många hyr ut i andrahand

Kommuninvånare hyrde ut sina bostäder i andrahand för nästan 12 miljoner förra året.

SVT Stockholm rapporterar om avdragen för den hyr ut sin bostad. Bland annat får man göra ett schablonavdrag på 40 000 kronor. Överskottet från privatuthyrningen är skattepliktigt och redovisas på deklarationen som inkomst av kapital. I Sigtuna kommun var det 320 personer som anmälde andrahandsuthyrning, de redovisade intäkter på 11,8 miljoner kronor.

I jämförelse med övriga länet är både antalet uthyrare och summan högre i Sigtuna än i bland annat Väsby (6,41 miljoner), Vallentuna (9,42) och Upplands-Bro (4,59). Vanligast med uthyrning är det i Stockholm, Nacka och Täby. I hela länet rör det sig om 20 759 personer som hyrt ut tull ett redovisat värde om 860 miljoner. Inklusive schablonavdraget så är det totalt 1,7 miljarder som man tjänat på att hyra ut bostäder för.

sommar_centrum
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider