panorama_centrum
Foto: Region Örebro län

Så många har tagit tredje dosen

Cirka 75 procent av kommuninvånarna över 16 har tagit minst en dos, men när det gäller tredje dosen är det främst personer över 80 som hunnit ta dosen.

Nyligen öppnade Region Stockholm upp för tredje vaccindosen. Alla vuxna som tog en andra dos i maj kan när som helst boka in sig för en tredje dos sedan 20:e december. Siffror från FHM för Sigtuna kommun visar att endast 12 procent i åldern 50-64 år tagit tredje dosen, 65 procent mellan 65-79 och 78 procent mellan 80-89. Bland 90+ är det 65 procent som tagit tredje dosen. Region Stockholm planerar för att öka bokningsläget från i början av 2022 för att de som vill ska kunna boka in sig på tredje dosen.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

2020_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

defacto_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

liber_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

nationaldag_helsida
helsida
retro_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

logistik_outsider
connys
nationaldag_out
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
outsider
swedol_outsider
retro_outsider
moderat_outsider