defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Så många har snabbt Internet

Den snabba uppkopplingen om 100 mb/s bland kommuninvånare ökade något under 2018 och det nationella målet är inom räckhåll.

centrum_artikel

Det nationella målet är att 95 procent av samtliga invånare i landet ska ha tillgång till uppkoppling på 100 mb/s. Flera av länets kommuner är redan där, för Sigtuna kommuns del är siffran 90 procent. Utbyggnaden drivs även på at Region Stockholm samt de olika kommunerna i länet.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att utbyggnaden av Sigtuna stadsnät dröjer av olika anledningar, främst är det landsbygden som halkar efter.
– Förutom långa grävavstånd, många markavtal och tillstånd som krävs är det svårt att nå tillräckligt hög anslutningsgrad på landsbygden. Det finns risk att kunder som väntat länge på leverans tröttnar, vilket vi tillsammans med kommunerna behöver adressera, säger Claes Palmgren, bredbandskoordinator på Region Stockholm.

2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_sommarlov
centrum_helsida2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

brobygget_helsida_valsta
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

sigtunahem_sokbostad
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out