moderat_sommar
Foto: Daniel Iskander

Så många har snabbt bredband i kommunen

Nästan 9 av 10 hushåll i kommunen har tillgång till snabbt bredband eller fiber visar de senaste siffrorna från Post- och telestyrelsen: - ​Länet på god väg att nå det nationella bredbandsmålen för 2020 och för 2025, uppger Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

Allt fler hushåll i kommunen har access till fiber eller snabbt bredband enligt Post- och telestyrelsen. 87 procent av hushållen och arbetstillfällena (18841 och 3958 stycken) har uppkoppling på minst 100 mbit/s varav 75 procent har fiber. Målet för länet är att 95 procent ska ha snabbt bredband till 2020, men just nu saknar 180 000 invånare snabbt bredband runt om i länet. I Sigtuna är det alltså 13 procent av hushållen eller arbetstillfällena som inte har snabbt bredband.

Utbyggnad på landsbygden sämre
När det gäller mobilt surf har alla tillgång till 4G. En negativ aspekt för kommuninvånarnas uppkoppling är att bara 40 procent av hushållen och arbetstillfällena utanför tätort och småort har tillgång till snabbt bredband eller fiber.
– Företagen har de senaste åren i tuff konkurrens erbjudit fiber även på landsbygden. Vi ser nu konkreta resultat av det arbetet, vilket är jätteroligt. Vi ser också resultat från Länsstyrelsens beslut om bredbandsstöd i skärgården. Under året fokuserar företagen sina resurser på att ansluta de kunder på landsbygden som tecknat avtal. De långa grävavstånden, många markavtal och tillstånd som krävs gör dock att arbetet tar längre tid, Säger Claes Palmgren, regional bredbandskoordinator på Länsstyrelsen.

centrum_helsida2020
helsida_sommarlov
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

defacto_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

2020_helsida
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
nrh
studeravidare_outsider
outsider_sommarlov
centrum_sommar_out