moderaterna_sep2020

Så många har smittats i kommunen

På grund av sjunkande dödstal i covid-19 så redovisas inte längre antalet avlidna på kommun- och stadsdelsnivå i länet, men antalet smittade presenterades på tisdagen av Smittskydd Stockholm.

fraga_liberalerna

För Sigtuna kommuns del har antalet smittade av covid-19 för förra veckan uppgått till 288 personer, per 10 000 invånare är det 59 som är smittade. Sigtuna kommuns siffror är klart under Väsby där 71 är smittade per 10 000 invånare, regionens snittsiffra är 60 personer. Inga dödstal presenteras längre eftersom de numera understiger tio per vecka i alla kommuner och stadsdelar enligt Region Stockholm.

Redovisningen är framtagen fram till midnatt mellan 7 och 8 juni:
– Antalet konstaterat smittade ökar. Från mitten av mars tog vi prover på personer med luftvägsymptom som skulle läggas in, eller var inneliggande på akutsjukhus eller äldreboenden. Nu ökar provtagningen av vårdpersonal och samhällsviktiga grupper och vi konstaterar fler fall av smitta men det behöver inte betyda att sjukvårdsbehovet ökar i samma takt. Vi provtar ju allt fler som inte har behov av vård, säger smittskyddsläkare Per Follin vid Smittskydd Stockholm.

Per Follin fortsätter uppmana stockholmarna till att inte umgås och samlas med fler än de som bor i hushållet, att man ska undvika kollektivtrafik och fortsätta distansarbeta om det är möjligt.
– Det allra viktigaste är att undvika att besöka äldre och andra riskgrupper som behöver vara beredda på att isolera sig ytterligare en tid framöver, säger Per Follin.

Totalt i länet har 2157 personer avlidit på grund av covid-19. Det är 100 fler än förra veckans rapport. Antalet smittade uppgår till 14 416 personer.

2020_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

defacto_helsida
manskold_helsida
julen_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

kristina_helsida
meko_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

nrh
budget_outsider
centrum_sommar_out
kristina_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
julen_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
manskold_outsider