defacto_panorama_mustasch
458 personer i Sigtuna kommun har skuld hos KronofogdenFoto: Genrebild

Så många har skuld till Radiotjänst

En procent av kommunens invånare har skuld till Radiotjänst, det gör Sigtuna kommun till trea på listan i Stockholms län.

458 personer har skulder till Radiotjänst, snittskulden är cirka 10700 kronor enligt tidningen Hem & Hyra. Sigtuna är trea på listan när det gäller antal skuldsatta, en procent av de boende i kommunen har en skuld till Radiotjänst. Flest i relation till befolkningen finns i Nynäshamn och Södertälje med 1,4 respektive 1,23 procent.

Vanligaste skulden hos Kronofogden
Högst snittskuld finns i Upplands-Bro med 12 874 kronor, lägst skuld har boende i Nykvarn med knappt 8000 kronor. Enligt Hem & Hyra är det 90 000 personer som har skulder till Radiotjänst, det är den vanligaste skulden och var femte person i Kronofogdens register har en skuld till Radiotjänst.
– Det är inte så konstigt egentligen, därför att det är väldigt många som är skyldiga att betala tv-avgift och det gör att många också kommer att få skulder, säger Johan Krantz, analytiker vid Kronofogden till Hem & Hyra.

Johan Krantz tror även att det är minst konsekvenser om man inte betalar tv-licensen:
– Om du hamnar i ekonomisk knipa så är förmodligen det första jag skulle strunta i att betala just tv-avgiften. Det finns annat som har allvarligare konsekvenser. Om du inte betalar telefonräkningen så stängs telefonen av, om du inte betalar hyran riskerar du vräkning, fortsätter han.

Föreslås slopas
TV-licensen föreslås slopas och ersättas av en skatt men det har ännu inte klubbats igenom. Att man har skuld till Radiotjänst tror inte Johan Krantz har nån koppling till att man är kritisk mot avgiften:
– De personerna försöker nog snarare att undvika att betala tv-avgift. Om jag var principiellt emot det så skulle jag inte straffa mig själv genom att låta ärendet gå till Kronofogden, säger Krantz enligt tidningen.

sigtunavatten_standard
centrum_host_helsida
fme_oktober
happyhomes_2019
defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida
ica_oktober

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

colorama_april2
connys
nrh
greeknight_outsider