moderaterna_riksdag
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Så många har fått sin första dos

47 procent av kommuninvånarna över 18 år har fått minst en dos av vaccinet mot covid-19.

centrum_artikel

Efter vecka 24 ökar andelen av vaccinerade i kommunen till nästan varannan, 47,5 procent har fått en dos enligt siffror från Svenska vaccinationsregistret som Newsworthy sammanställt. Var fjärde kommuninvånare har fått båda doserna.

Tidigare i veckan blev det möjligt för 35-plussare att boka tid för vaccinering. En vaccinationscentral finns i Vikingahallen. Många mellan 40-50 valde att vaccinera sig, bland den åldersgruppen har varannan nu tagit sin första dos. Lite mer än var tionde mellan 30-39 år har tagit en dos. Bland invånare mellan 18-29 år har 7,1 procent fått en dos. Mer än 90 procent av invånarna över 70 år har tagit en dos.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

mod_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
handbollsskola
centrum_helsida2020
connys_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
connys