defacto_pan2020
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Så många har avlidit i kommunen i år

Siffror från Statistiska centralbyrån SCB visar att det avlidit fler personer i år jämfört med de två tidigare åren.

centrum_artikel

Det första halvåret 2020 avled 318 personer i kommunen, det är en ökning jämfört med förra året med hela 39 personer, dock är det tretton fler än 2018. I kommunen har antalet avlidna på grund av covid-19 inte redovisats sedan i mitten av juni, då var antalet omkring 50 personer.

Anledningen till ökningen är dock inte enbart covid-19 utan kommunen växer och har fler invånare i år än tidigare år, det medför även att fler avlider. April var den månad med flest avlidna då 69 personer avled. I mars var det 41 personer, i maj 42 personer. Sex personer har under septembers första tio dagar avlidit, i augusti var det totalt 31 avlidna.

ridskola2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

meko_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys