stationshusen_pan
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Så många har avlidit i kommunen i år

Siffror från Statistiska centralbyrån SCB visar att det avlidit fler personer i år jämfört med de två tidigare åren.

Det första halvåret 2020 avled 318 personer i kommunen, det är en ökning jämfört med förra året med hela 39 personer, dock är det tretton fler än 2018. I kommunen har antalet avlidna på grund av covid-19 inte redovisats sedan i mitten av juni, då var antalet omkring 50 personer.

Anledningen till ökningen är dock inte enbart covid-19 utan kommunen växer och har fler invånare i år än tidigare år, det medför även att fler avlider. April var den månad med flest avlidna då 69 personer avled. I mars var det 41 personer, i maj 42 personer. Sex personer har under septembers första tio dagar avlidit, i augusti var det totalt 31 avlidna.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

dack-helsida
valsta-jul_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
jul2021

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

connys_helsida
julmarknad_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
stationshusen_out
julmarknad_outsider
dack-outsider
connys
valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
mp-outsider
swedol_outsider