invigning_clasohlsson
Foto: Riksbanken

Så många företag gick omkull

Konkurserna i kommunen är kvar på ungefär samma nivå de senaste fyra åren. 23 företag gick i konkurs förra året, den största stod AutoStore Sweden AB.

banner_artikel

AutoStore Sweden AB stod för den största kokursen i kommunen förra året, företaget med bas i Arlandastad omsatte 16,7 miljoner kronor. Näst största företag var Racon Bygg AB med 13,2 miljoner kronor. I samtliga 23 konkurser berördes 37 anställda i kommunen.

Siffror från Creditsafe visar att konkurserna i kommunen ligger på ungefär samma nivå de senaste fyra åren, mellan 23-27 stycken per år. I hela länet var det 1878 konkurser, en minskning med en procent jämfört med 2016. Totalt i hela landet ökade konkurserna med tre procent till 5574 stycken.

varen2018

Elbanan invigd vid Arlanda

Näringsliv På onsdagen invigdes elbanan eRoad Arlanda mellan Arlanda-Rosersberg: - Jobb är en förutsättning för den välfärd som vi levererar i kommunen, och just nu skapas många jobb kring Arlanda. Det blir dock en belastning på miljön, och den belastningen måste uppvägas av något. Då är innovationer och teknikutveckling som eRoadArlanda viktiga, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett pressmeddelande.

februari
center_banner2
forskontor

Comfort ordnar omfattande energilösning

Näringsliv Comfort Karby VVS har fått ett stort uppdrag om att värmeeffektiviseringar för BRF Dragonen på Sätuna: - Brf Dragonen kommer minska sina utsläpp av CO2 med ca 148 000kg om året. berättar Johan Lundgren, VD.

dackia_2018

Märsta Förenade gör en insats på Arlanda

Näringsliv Märsta Förenade har under veckan haft fullt upp med att snöröja både i kommunen och på Arlanda flygplats: - Vi har haft tio enheter som rullat i 48 timmar på Arlanda och just nu tre stycken som röjer snö på Bromma. Alla enheter stödjer uppdragsgivarens plogenheter med bortforsling av snön. Slungan kan i optimala fall lasta våra bilar på tre sekunder, berättar Anders Wahlgren, transportledningschef på Märsta Förenade.

veterankraft_standard
standard_start
sigtunavatten_standard
matcher_skanela
objekt4
nfc_vinter
vuxentutbildning
connys
outsider_defacto
objekt3
objekt2
val2018
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola