defacto_pan
Foto: Riksbanken

Så många företag gick omkull

Konkurserna i kommunen är kvar på ungefär samma nivå de senaste fyra åren. 23 företag gick i konkurs förra året, den största stod AutoStore Sweden AB.

AutoStore Sweden AB stod för den största kokursen i kommunen förra året, företaget med bas i Arlandastad omsatte 16,7 miljoner kronor. Näst största företag var Racon Bygg AB med 13,2 miljoner kronor. I samtliga 23 konkurser berördes 37 anställda i kommunen.

Siffror från Creditsafe visar att konkurserna i kommunen ligger på ungefär samma nivå de senaste fyra åren, mellan 23-27 stycken per år. I hela länet var det 1878 konkurser, en minskning med en procent jämfört med 2016. Totalt i hela landet ökade konkurserna med tre procent till 5574 stycken.

hostfest_centrum
defacto_host2018

Nya satsningar från SAS

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer från Arlanda med start i vår: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia, i ett pressmeddelande.

EXTRA

Märstabon kan prisas på Motorgalan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro är en av tre gör upp om priset som årets marknadsförare inom fordonsbranschen: - Jag känner mig jätte stolt över att ha blivit nominerad, säger Jorge till märsta.nu

Bjurfors etablerar på Tingvalla

Nyöppnat Bjurfors kommer in på mäklarmarknaden i kommunen: - Efter många år i branschen och med stort kontaktnät och erfarenhet vill man sätta sin egen prägel på rutiner och processer, säger kontorschefen Marie Karademir i ett pressmeddelande.

Klart: Olle Larsson tar över Dragongate

Näringsliv Det är nu klart med att Sisyfos tar över Dragongate i Älvkarleby: - Som entreprenör, fastighetskille och samhällsbyggare tycker jag att Dragon Gate är bland det mest spännande man kan tänka sig. Precis som alla andra har jag fascinerats av historien. Nu är det vårt jobb att se till att det blir något bra av den här unika fastigheten, säger Olle Larsson, sigtunabo och VD på Sisyfos.

Så blir nya Lidl

Näringsliv De första huskropparna för Sigtuna stadsängar börjar ta form och inom kort kommer även Lidl att börja byggas

Anna tar över Destination Sigtuna

Näringsliv Sigtunabon Anna Lakmaker blir ny tillförordnad VD för Destination Sigtuna: - Med Anna Lakmakers bakgrund och erfarenhet är vi övertygade om att vi får ett kompetent tillskott som på ett professionellt och tydligt sätt kan utveckla bolaget ytterligare, säger Björn Jonzon, styrelseordförande i Destination Sigtuna.

ABS Wheels går med i ledande branschförening

Näringsliv Märstaföretaget ABS Wheels har gått med i branschorganisationen Sveriges fordonsverkstäders förening: - Att ABS Wheels nu vill att alla sina återförsäljare ansluter sig för att öka tryggheten för fordonsägare är fantastiskt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening

objekt3
sbrf_sep
nrh
sigtunavatten_standard
objekt4
komvuxq3_4
outsider
sportfiske_banner
connys
objekt2