defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Så många flyktingar bor kvar i kommunen

En stor del av de flyktingar som kom till kommunen 2015 bor kvar visar en sammanställning som SVT Stockholm har gjort.

centrum_artikel

2015 sökte 162 500 personer asyl i Sverige. Många hamnade i Stockholms län. Sigtuna var en av kommunerna som i relation till sin befolkning tog emot en stor andel. Idag visar siffror från SVT Södertälje att 1,1 procent av befolkningen består av flyktingarna som kom 2015. Det innebär ca 533 personer som sökte asyl i kommunen 2015 fortfarande bor kvar och utgör en del av totalbefolkningen.

Södertälje, Upplands-Bro, Botkyrka, Järfälla och Väsby har något större andel av flyktingar som kom 2015 som utgör del av befolkningen. Lägsta andelen finns i Solna, Vallentuna, Täby, Lidingö med 0,4. Vaxholm är på 0 procent. Som skäl till etablering anges att man känner folk i kommunen samt att det finns en svart bostadsmarknad.

dackskiftarna_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
nrh