panorama_centrum
Foto: Norrtälje kommun

Så många fick covid-19 förra veckan

Antalet fall av covid-19 för vecka 41 har nu offentliggjorts av FHM och visar på ungefär samma nivå som de senaste två veckorna.

28 nya coronafall rapporterades in i kommunen för vecka 41 enligt FHM. Det är på samma nivå som de senaste två veckorna och förutom vecka 37 då 43 fall konstaterades så är det ungefär lika många fall varje vecka sedan vecka 35 på kring 25-30 fall. Totalt under pandemin har 4968 kommuninvånare testats positivt för covid-19 vilket innebär cirka 10 procent av kommuninvånarna testats positivt för viruset.

I Region Stockholm var det 1120 fall, vilket är på samma nivå som den senaste månaden, ytterligare åtta har rapporterats avlidna med covid-19 i länet vilket innebär att 4465 stockholmare avlidit under pandemin. Fyra personer vårdades på intensiven förra veckan, totalt har 2233 stockholmare fått intensivvård sedan pandemin startade i mars förra året.

centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

defacto_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
nrh
marina_outsider
connys