defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Så många bostäder färdigställs i år

I länet färdigställs drygt 16 000 bostäder under 2019, av dessa ligger 322 stycken i kommunen.

marstakalaset_artikel

Sigtuna kommuns kraftiga byggboom från åren 2008-2013 mattas av kraftigt de senaste två åren, från omkring 1000 färdigställda bostäder om året under byggboomen till nu mer ”blygsamma” 322 stycken enligt SVT Stockholm som kartlagt alla bostadsprojekt i länet som blir klara i år.

Sigtuna bygger dock långt ifrån minst i länet, även om det är en bit upp till grannkommunen Väsby som färdigställer 456 bostäder i år. Tolv av 26 kommuner i länet bygger mer än i Sigtuna som alltså har 13 kommuner bakom sig i år i antalet färdigställda bostäder. Grannkommunerna Upplands-Bro och Vallentuna ligger på 311 respektive 304. Norrortskommunen Sollentuna ligger på 284. Mest i länet färdigställs i Stockholm med 6851 bostäder och därefter Solna, 1336 bostäder.

marstakalas_helsida
arlanda_golf_juli
kontor_thaifong
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
colorama_april2
sommar
sommar_centrum
defacto_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

sportfiske_sommar
colorama_april
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh