sportfiske_jubileum
Foto: Jamshid Jamshidi

Så många bostäder färdigställs i år

I länet färdigställs drygt 16 000 bostäder under 2019, av dessa ligger 322 stycken i kommunen.

rosta_sigtuna2

Sigtuna kommuns kraftiga byggboom från åren 2008-2013 mattas av kraftigt de senaste två åren, från omkring 1000 färdigställda bostäder om året under byggboomen till nu mer ”blygsamma” 322 stycken enligt SVT Stockholm som kartlagt alla bostadsprojekt i länet som blir klara i år.

Sigtuna bygger dock långt ifrån minst i länet, även om det är en bit upp till grannkommunen Väsby som färdigställer 456 bostäder i år. Tolv av 26 kommuner i länet bygger mer än i Sigtuna som alltså har 13 kommuner bakom sig i år i antalet färdigställda bostäder. Grannkommunerna Upplands-Bro och Vallentuna ligger på 311 respektive 304. Norrortskommunen Sollentuna ligger på 284. Mest i länet färdigställs i Stockholm med 6851 bostäder och därefter Solna, 1336 bostäder.

nationaldag_helsida
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
moderaternamaj
colorama_april2
bonava_maj_helsida

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

mp_eu
EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

varfest_helsida
eu_sap

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

bonava_maj_outsider
sh_bovard_out
mp_eu_outsider
nrh
colorama_april
defacto_outsider
rosta_sigtuna
v_eu
connys
ridskola2019_outsider
moderaterna_maj_outsider
nationaldag_out
oppning_outsider
sh_oppet
fme_outsider
sap_outsider_eu