defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Så många behöriga lärare finns i kommunen

Lärarbehörigheten i kommunen ligger kvar på oförändrad nivå med ca 6 av 10 lärare: - Det är ett stort misslyckande för Sverige att lärarbehörigheten minskar i år igen, trenden borde vara precis det motsatta. Har vi inga lärare så har vi ingen skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

Sigtuna kommuns lärarbehörighet ökar med en procent från 61 till 62 procent. Bara fyra andra kommuner i länet har lägre behörighet. Flest behöriga lärare finns på Sigtuna Humanistiska med 85 procent, lägst andel på Bergius med endast 29 procent. Lärarförbundet har i sin ranking mätt antal heltidstjänster och inte antalet personer.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
marina_helsida
salong_elisabeth_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

happy_homes_mars
speedy_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

festspec_corona_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

swedol_outsider
nrh
speedy_outsider
festspec_corona_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider