arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Så många barn har utsatts för övergrepp

Sedan 2018 har Barnahus Stockholm Nord hanterat över 200 fall i de olika kommunerna.

centrum_pask

I Sigtuna kommun finns de flesta barnen som utsätts för övergrepp i nära relationer rapporterar tidningen Mitt i Stockholm. 215 ärenden gällande övergrepp har hanterats av Barnahus Stockholm Nord, 33 av ärendena rör barn och unga från Sigtuna kommun.

Av tio kommuner som är kopplade till Barnahus Stockholm Nord är det Sigtuna och Järfälla som står för exakt lika många ärenden. Upplands-Bro kommer tvåa med 28 ärende, därefter Sollentuna med 22 och Väsby med 21.

De nya lokalerna för Barnahus Stockholm Nord invigdes förra veckan och ligger i Sollentuna. Där ska barn och unga kunna träffa representanter från samtliga berörda instanser under ett och samma tak.
– Vi träffar ju de barn som kanske är mest utsatta av alla och är väldigt väldigt oskyddade. Att arbeta med dessa barn är alltid svårt, alla är olika och har olika behov, säger Johan Westervall, enhetschef på Barnahus Stockholm Nord, till Mitt i.

centrum_pask_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

sigtunavatten_standard
defacto_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

ica_pask
colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

bonava_helsida
happyhomes_2019

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

logistik_utbildning

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

fme_helsida
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
fme_outsider
bonava_outsider
sh_oppet
colorama_april
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider