defacto_pan
Även Sigtuna kommun har personer som är hemlösaFoto: Jamshid Jamshidi

Så många är hemlösa

Drygt 7200 personer i Stockholms län är hemlösa, en del av dessa finns även i Sigtuna kommun enligt Socialstyrelsen: - Det är fler personer som befinner sig i akut hemlöshet nu, som sover utomhus, i trappuppgångar, på härbärgen, vandrarhem eller i skyddade boenden än det var i den förra mätningen, säger Christina Högblom, utredare på Socialstyrelsen.

farsdag_cemtrum

Hemlöshet finns i samtliga av länets 26 kommuner, flest finns Stockholm med 3200 stycken vilket utgör lite mindre än hälften av alla totala personer som är hemlösa. Antalet i Sigtuna kommun är 56 stycken enligt Socialstyrelsen.

Per 10 000 invånare finns det 12 hemlösa, siffran hör dock till de lägre i länet och bara fyra andra kommuner hade lägre antal per 10 000 invånare (Nacka, Lidingö, Salem och Vaxholm). Flest i relation till befolkningen finns i Södertälje, 77/10 000 invånare. Grannkommunen Väsby har mer än dubbelt så många hemlösa än Sigtuna, 136 personer.

defacto_host2018
happy_homes_juli
sportfiskebanner2
EXTRA

Sigtuna näst sämsta skolkommun i länet

Nyheter Sigtuna är länets näst sämsta skolkommun enligt Lärarförbundets senaste ranking av skolkommuner för 2018: - Det är inte förvånande att vi sjunker i rankningen eftersom våra skolresultat var lägre för ett och ett halvt år sedan då undersökningen genomfördes, kommenterar Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

objekt3
objekt2
objekt4
sbrf_sep
connys
sportfiske_banner
outsider
komvuxq3_4
nrh_sigtuna