vardag_enklare
Även Sigtuna kommun har personer som är hemlösaFoto: Jamshid Jamshidi

Så många är hemlösa

Drygt 7200 personer i Stockholms län är hemlösa, en del av dessa finns även i Sigtuna kommun enligt Socialstyrelsen: - Det är fler personer som befinner sig i akut hemlöshet nu, som sover utomhus, i trappuppgångar, på härbärgen, vandrarhem eller i skyddade boenden än det var i den förra mätningen, säger Christina Högblom, utredare på Socialstyrelsen.

banner_artikel

Hemlöshet finns i samtliga av länets 26 kommuner, flest finns Stockholm med 3200 stycken vilket utgör lite mindre än hälften av alla totala personer som är hemlösa. Antalet i Sigtuna kommun är 56 stycken enligt Socialstyrelsen.

Per 10 000 invånare finns det 12 hemlösa, siffran hör dock till de lägre i länet och bara fyra andra kommuner hade lägre antal per 10 000 invånare (Nacka, Lidingö, Salem och Vaxholm). Flest i relation till befolkningen finns i Södertälje, 77/10 000 invånare. Grannkommunen Väsby har mer än dubbelt så många hemlösa än Sigtuna, 136 personer.

februari
varen2018
clasohlson_robot
premiar_sportfiske
dackia_2018
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

objekt4
standard_ridskola
sigtunavatten_standard
veterankraft_standard
objekt3
outsider_moderat
objekt2
oppning_sportfiske2
connys
standard_start
nfc_vinter
val2018
barnnplattan
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto