defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Så långt har vi till naturen

Vi har naturen runt knuten, det skiljer bara 1200 meter för de boende i kommunen till skyddad natur.

centrum_artikel

Kommuninvånarna har nära till skyddat natur, 1200 meter. Bara invånare i sex andra kommuner har närmare, närmast har nackabor med 600 meter. Längst till skyddad natur har boende i Nynäshamn med 3000 meter, även Väsby är i botten med 2800 meter.
– Att skydda natur som naturreservat och nationalparker gör att människor har tillgång till naturen långsiktigt, vilket är särskilt viktigt i tätortsnära områden där exploateringstrycket är hårt. Dessutom finns det information, leder och anläggningar i många skyddade områden, säger Elin Deremar på Länsstyrelsen i Stockholm till SVT Stockholm.

325 naturreservat i länet
Det finns 325 naturreservat i länet, i Sigtuna kommun rör det sig om ca 7-8 stycken. Kommunerna har även möjlighet att bilda kommunala naturreservat, ett av dessa som är på gång är Garnsviken.
– Det är viktigt för folkhälsan att så många som möjligt kan få natur- och friluftsupplevelser där de bor. Vi har därför i flera år arbetat med ett program för tätortsnära natur, säger Elin Deremar enligt SVT Stockholm.

2020_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
connys
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider