defacto_pan2020
Foto: Pressbild/ABS Wheels

Så kör du säkert under sportlovet

Kommande vecka är det sportlov, det är en normalt trafikintensiv vecka med ökad risk för olyckor: - Det är viktigt att du kör med bra vinterdäck och håller dig utvilad och sansad, säger Andie Lahdo på ABS Wheels.

centrum_artikel

ABS Wheels i Arlandastad har tillsammans med information från 50 000 kunder kartlagt vad som anses vara de bästa tipsen för att undvika olyckor, man har också hämtat in information från Motormännen och diverse motorsidor. Kommande vecka är det sportlov för stockholmarna. Sportlovet är en trafikintensiv vecka med många familjer på resa runt om i riket.

Enligt de tips som ABS Wheel sammanställt så ska man ta det lugnt på vägarna, köra försiktigt och vara mer vaksam, inte prata i telefon, undvika omkörningar, se över torkarblad och vätskor i bilen samt hålla barnen sysselsatta. En annan viktig aspekt för att vara en pigg förare är att äta bra mat med högt fiberinnehåll. Får man problem med koncentration, gäspar ofta eller om man känner sig kall och frusen så bör man stanna eftersom det är signaler på trötthet.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

ridskola2020_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
nrh
connys
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider