moderaterna_sep2020
Foto: Daniel Iskander

Så klarar du värmeböljan

Undvik helst kollektivtrafik under värmeböljan och se till att få i dig mycket vätska.

Värmeböljan är över oss och från och med idag väntar tre dygn med över 30 grader, med anledning av hettan har SMHI utfärdat en Klass 1-varning. Temperaturen innebär en ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för främst riskgrupper enligt SMHI.

Värmeslag är ett vanligt problem i samband med värmeböljor. Du känner igen det på att du kissar mindre eller känner yrsel, kräkningar, illamående, snabb puls. Tänk på att dricka mycket och hålla dig så svalt det går. Får du livshotande värmeslag ska du kontakta sjukvården akut på 112.

I kollektivtrafiken har SL uppmanat till att man inte ska resa trots att man satt in extra turer med anledning av den rådande coronapandemin enligt ett pressmeddelande från SL. Du som ska resa kollektivt bör förbereda dig på att det blir varmt ombord. Ta med vattenflaska. I Sigtuna kommun bör det finnas fungerande AC ombord på bussarna eftersom det är nya modeller, främst är det äldre bussar som inte har AC.

På pendeltåg finns det luftkonditionering men den har svårt att räcka till om det blir för varmt. När dörrar öppnas försämras den svala luften ombord då det kommer in varm luft, pendeltågen kommer inte att ha automatiska dörröppningar.

festspec_host2020_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
boisigtuna
centrum_helsida2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

sigtuna_vatten_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider