defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Så klarar du värmeböljan

Undvik helst kollektivtrafik under värmeböljan och se till att få i dig mycket vätska.

centrum_artikel

Värmeböljan är över oss och från och med idag väntar tre dygn med över 30 grader, med anledning av hettan har SMHI utfärdat en Klass 1-varning. Temperaturen innebär en ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för främst riskgrupper enligt SMHI.

Värmeslag är ett vanligt problem i samband med värmeböljor. Du känner igen det på att du kissar mindre eller känner yrsel, kräkningar, illamående, snabb puls. Tänk på att dricka mycket och hålla dig så svalt det går. Får du livshotande värmeslag ska du kontakta sjukvården akut på 112.

I kollektivtrafiken har SL uppmanat till att man inte ska resa trots att man satt in extra turer med anledning av den rådande coronapandemin enligt ett pressmeddelande från SL. Du som ska resa kollektivt bör förbereda dig på att det blir varmt ombord. Ta med vattenflaska. I Sigtuna kommun bör det finnas fungerande AC ombord på bussarna eftersom det är nya modeller, främst är det äldre bussar som inte har AC.

På pendeltåg finns det luftkonditionering men den har svårt att räcka till om det blir för varmt. När dörrar öppnas försämras den svala luften ombord då det kommer in varm luft, pendeltågen kommer inte att ha automatiska dörröppningar.

connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

helsida_sommarlov
sigtunahem_sokbostad
centrum_helsida2020
2020_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

studeravidare_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
swedol_outsider
nrh
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta