januari
Foto: Daniel Iskander

Så klarar du värmeböljan

Undvik helst kollektivtrafik under värmeböljan och se till att få i dig mycket vätska.

centrum_artikel

Värmeböljan är över oss och från och med idag väntar tre dygn med över 30 grader, med anledning av hettan har SMHI utfärdat en Klass 1-varning. Temperaturen innebär en ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för främst riskgrupper enligt SMHI.

Värmeslag är ett vanligt problem i samband med värmeböljor. Du känner igen det på att du kissar mindre eller känner yrsel, kräkningar, illamående, snabb puls. Tänk på att dricka mycket och hålla dig så svalt det går. Får du livshotande värmeslag ska du kontakta sjukvården akut på 112.

I kollektivtrafiken har SL uppmanat till att man inte ska resa trots att man satt in extra turer med anledning av den rådande coronapandemin enligt ett pressmeddelande från SL. Du som ska resa kollektivt bör förbereda dig på att det blir varmt ombord. Ta med vattenflaska. I Sigtuna kommun bör det finnas fungerande AC ombord på bussarna eftersom det är nya modeller, främst är det äldre bussar som inte har AC.

På pendeltåg finns det luftkonditionering men den har svårt att räcka till om det blir för varmt. När dörrar öppnas försämras den svala luften ombord då det kommer in varm luft, pendeltågen kommer inte att ha automatiska dörröppningar.

happyhomes_sommar2020
agy_oppethus-helsida
agy_flyg_helsida
januari_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
prima_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
agy-outsider
swedol_outsider
nrh
agy_flyg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan
connys
prima_outsider