defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun/White arkitekter

Så kan nya hamnen se ut

Nu finns det en idéskiss för hur nya hamnen i Sigtuna ska se ut.

centrum_artikel

Under ett drygt år har dialog genomförts med kommuninvånare om framtidens hamnplan, 120 personer har besvarat en enkät och utöver det har man diskuterat med högstadieelever om hur de vill se hamnen.

Nu har en idéskiss tagits fram som inkluderar mötesplats, parkering, konstverk och en mindre byggnad för exempelvis kafé eller butik. Nu kommer arbetet med tekniska utredningar och framtagande av ritningar, bygget väntas starta hösten 2021.

Här kan du läsa mer om Hamnen i Sigtuna

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

connys_helsida
vardcentral_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider