moderaterna_sep2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Så kan framtidens kommun se ut

Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Bostäder i centrala Sigtuna och norra Märsta önskar sig ett antal personer som tyckt till om den nya översiktsplanen. I centrala Sigtuna vill man se enfamiljshus och någon anser även att delar av kanotklubbens område intill Garnsviken kan utvecklas till LSS-boende. I Märsta är det främst kring Norrbacka som man vill se bostäder, där är det både radhus/parhus, bostadsrätter och hyresrätter som kommuninvånare vill se.

När det gäller platser som kan utvecklas vill kommuninvånare se gång- och cykelvägar samt lek/aktivitetsytor i både Märsta och Sigtuna. Inte många förslag gäller företagsetableringar, men det som syns är att man önskar sig service och handel i både Märsta och Sigtuna, en bensinmack efterfrågas i Sigtuna vid Sigtuna stadsängar. I Märsta ser man gärna en större industrietablering. Kommuninvånare verkar även uppskatta lugn och ro i naturlivet som finns i anknytning till orterna samt kring Mälaren, något som man vill bevara.

Här kan du tycka till om översiktsplanen 2021

festspec_host2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
2020_helsida
boisigtuna

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider